• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maharádžův sen - kuře
Napište svůj komentář k receptu

Maharádžův sen - kuře

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maharádžův sen - kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks kuřecí maso řízek
    • 150
      g bílý jogurt
    • 0,50
      lžička zázvor
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička hřebíček
    • 100
      g mandle
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce voda
    • 3
      lžíce med
    • 150
      g zakysaná smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umixujeme: česnek, zázvor, mandle, skořici, sůl, jogurt. V ohnizdorné zapékací míse potřeme jogurtovou směsí maso a zbytkem směsy maso přelijeme. Máslo a med rozpustíme a přelijeme tím maso. Necháme hodinu odležet.
2
Pečeme při 150 °C 1/2 hodiny. Šťávu doplníme zakysanou smetanou popřípadě vývarem a dochutíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový sen

Hruškový sen

Čokoládový sen

Čokoládový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová | 3. 1. 2007 11:34

    Mám ráda indickou kuchyni recept jsem vyzkoušela je opravdu výborný místo rýže jsem k tomu podávala arabský chléb

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 09:13

    Jozefe, díky už jsem moudřejší a určitě něco z toho brzy vyzkouším.

  • Anonym | 19. 12. 2006 22:49

    Dle názvu i složení bych k tomu dala určitě rýži a možná bych se nebála udělat tu rýži trošku jinak - třeba do ní těsně pře dovařením přidat nadrobno nakrájenou zeleninu nebo kousek ovoce nebo i rozinky, usekané oříšky, atd. Recept na masíčko vypadá velmi lákavě.

  • Jozef T. | 19. 12. 2006 22:27

    Podla ingrediencí sa jedná o jedlo so silným vplyvom indickej kuchyne. Prílohy, ktoré som spomenul sú jedlá pripravené z Basmati ryze. Volný preklad je asi Zeleninová ryza, Ryza s kuracím mäsom a Ryza s hrozienkami sultán a mandlami (v Európe asi najcastejsie podávané).

  • Hana Rožníčková | 19. 12. 2006 17:17

    Jozefe, je od Vás hezké, že jste napsal jaké přílohy, ale jsem asi natvrdlá - neznám ty názvy, takže nevím o čem píšete.

  • Šárka Vránová | 19. 12. 2006 16:49

    Záleží na Vaší chuti.Mi k tomu jíme brambor, ale lze i jasmínová,hrozinková či jinak ochucená, spíše do sladka rýže.

  • Jozef T. | 19. 12. 2006 15:50

    Aj ked Biriyani sa v Indii casto podáva ako samostatné jedlo, napriek tomu sa zvykne k tomuto jedlu (a jemu podobným) podávat Sabzi Biriyani, pretoze v Murgh Biriyani je uz kura. Taktiez vhodnou prílohou môze byt Mithe Chawal.

  • Hana Rožníčková | 19. 12. 2006 12:29

    Šárko, recept se mi moc líbí, ale jakou zvolit přílohu? Brambory, rýži??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Hřebíček Kuřecí maso Mandle Máslo Med Skořice Sůl Voda Zakysaná smetana Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Řecký gyros

Řecký gyros

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Maharádžův sen - kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact