• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
Napište svůj komentář k receptu

Maďarská klobása

autor: mačanka
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarská klobása
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg vepřové maso (7 kg plecka a 3 kg bůčku bez kostí a kůže)
    • 100
      g paprika - sladká
    • 50
      g pálivá paprika (nejlepší je, pokud máme možnost u obou druhů použít maďarskou Kalocsajskou papriku)
    • 50
      g pepř mletý
    • 30
      g mletý kmín
    • 50
      g moučkový cukr
    • 220
      g sůl
    • prolisovaný česnek 50 - 70 g
    • 1
      l voda
    • vepřová játra

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně přiléváme do mletého masa za stáleho propracovávání masa, až dokud se všechna voda nenaváže. Na povrch masa nasypeme práškový cukr, mletý pepř, obě dvě papriky, mletý kmín a prolisovaný česnek. Důkladně premicháme, aby se maso rovnoměrně okořenilo. Z vícero míst ochutnáme, aby jsme měli jistotu. Pokud je třeba, znovu promícháme. Na trychtýřovou část plniče nasoukáme očištěné a umyté vepřové střevo. Do plniče dáme připravenou klobásovinu. Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se přeudit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 1. 3. 2014 21:07

    klobásy vinikající skoušel jsem, ale dal jsem ktomu hověží krk na prát. jen bych chtěl poradit s kolika kilo masa udělt na jemno a na hrubo díky,

  • Martin | 30. 12. 2013 07:50

    udí se do 25 stupňů Celsia, studeným kouřem

  • Libor | 3. 9. 2013 11:01

    Při jaké teplotě mám udit? O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Prosinec Vánoce Velikonoce Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mletý kmín Moučkový cukr Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřová játra Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
26
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact