• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
Napište svůj komentář k receptu

Mac and cheese I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milujete těstoviny se sýrem? Pak musíte vyzkoušet tuto klasiku mac and cheese neboli makaróny se sýrem. Zapečné těstoviny s goudou, čedarem, parmazánem a mozzarellou s dokonalou křupavou krustou si zkrátka zamilujete.

Suroviny

4 porce
    • 240
      g těstoviny makaróny, kolínka
    • 120
      g sýr čedar vintage nebo red
    • 120
      g sýr gouda nebo sýr s modrou plísní, camembert
    • 30
      g parmazán
    • 250
      g krémový sýr Philadelphia
    • 250
      g mozzarella
    • 620
      g kondenzované mléko neslazené
    • pepř mletý čerstvý
    • sůl
    • olej lanýžový
    • máslo na vymazání zapékacích misek

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut, znamená to 11:2 = 5,5 minut). Za tuto dobu budou těstoviny hotové na mac and cheese.

RADA: Podívejte se jak vařit těstoviny, aby se neslepily.

2
Poté těstoviny slijte a nechte je v cedníku, mezitím nastrouhejte tvrdé sýry.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

3
Kondenzované mléko nalijte do hrnce, ohřívejte, ale nevařte. Postupně přidávejte nastrouhané sýry a míchejte. Nakonec vložte i krémový sýr a opepřete.
4
Dle chuti můžete přidat i lanýžový olej nebo sušené lanýže. Až bude směs krémová, vypněte plotýnku a přidejte těstoviny.

RADA: Jak správně uchovávat sýry?

5
Nakonec přidejte mozzarellu nakrájenou na malé kousky.
6
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rozdělte těstoviny do zapékacích misek a posypte ještě parmezánem a chedarem. Pečte 20–25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Mac and cheese

Mac and cheese

Makarony se sýrem

Makarony se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony Zapečené
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Krémový sýr Máslo Mozzarella Olej Parmazán Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Sýr Gouda Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Máslové řízky
Máslové řízky
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
19
Nekynutý závin
Nekynutý závin

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
Mačkané brambory
Mačkané brambory
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact