• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
Napište svůj komentář k receptu

Mac and cheese I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milujete těstoviny se sýrem? Pak musíte vyzkoušet tuto klasiku mac and cheese neboli makaróny se sýrem. Zapečné těstoviny s goudou, čedarem, parmazánem a mozzarellou s dokonalou křupavou krustou si zkrátka zamilujete.

Suroviny

4 porce
    • 240
      g těstoviny makaróny, kolínka
    • 120
      g sýr čedar vintage nebo red
    • 120
      g sýr gouda nebo sýr s modrou plísní, camembert
    • 30
      g parmazán
    • 250
      g krémový sýr Philadelphia
    • 250
      g mozzarella
    • 620
      g kondenzované mléko neslazené
    • pepř mletý čerstvý
    • sůl
    • olej lanýžový
    • máslo na vymazání zapékacích misek

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut, znamená to 11:2 = 5,5 minut). Za tuto dobu budou těstoviny hotové na mac and cheese.

RADA: Podívejte se jak vařit těstoviny, aby se neslepily.

2
Poté těstoviny slijte a nechte je v cedníku, mezitím nastrouhejte tvrdé sýry.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

3
Kondenzované mléko nalijte do hrnce, ohřívejte, ale nevařte. Postupně přidávejte nastrouhané sýry a míchejte. Nakonec vložte i krémový sýr a opepřete.
4
Dle chuti můžete přidat i lanýžový olej nebo sušené lanýže. Až bude směs krémová, vypněte plotýnku a přidejte těstoviny.

RADA: Jak správně uchovávat sýry?

5
Nakonec přidejte mozzarellu nakrájenou na malé kousky.
6
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rozdělte těstoviny do zapékacích misek a posypte ještě parmezánem a chedarem. Pečte 20–25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Mac and cheese

Mac and cheese

Makarony se sýrem

Makarony se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony Zapečené
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Krémový sýr Máslo Mozzarella Olej Parmazán Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Sýr Gouda Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

123
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
111
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
100
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
91
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
61
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
Mačkané brambory
Mačkané brambory
  • Recepty.cz
  • Mac and cheese I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact