• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luxusní špízy
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špízy

autor: nessii
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Špízy
    • 400
      g vepřová panenka
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g anglická slanina
  • Marináda
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      ks cibule nastrouhaná

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou, šalotkou, cibulkou a na kostky nakrájenou červenou papričkou. Anglická slanina musí být vždy v řadě vedle panenky, aby maso nebylo vysušené. Špízy položíme na plech vymazaný lehce olejem, polejeme částí marinády a pečeme při teplotě 200 °C cca 30 minut. V polovině pečení doporučujeme jehly otočit a zakapat zbytkem marinády.
2
Podáváme například se zapečenými smetanovými brambory.
3
Pro labužníky: špízy můžeme posypat strouhaným chedarem.
4
Pokud marinády nezbyde tolik, koik potřebujeme, přisypeme grilovací koření, lžičku medu a naředíme olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 19. 1. 2014 08:58

    TAK URCITEEE

  • Vlasta | 24. 1. 2012 14:19

    Ještě dodatek: V Ingrediencích není ani cibulka (s natí), jenom cibule a ani červená paprička (feferonka), jenom červená paprika!

  • Vlasta | 24. 1. 2012 14:01

    Není třeba dát bacon vedle masa, protože bylo v marinádě a není třeba více nez 10 min. na dohotovení a teplota stačí 180 ºC v předem vyhřáté troubě. Tak bude maso ideálně připravené! Pro labužníky: Cheddar není vhodný na špízy protože je kyselý a po tepelné úpravě ještě víc!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Špízy
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená cibule Červená paprika Cibule Cuketa Grilovací koření Kuřecí prsa Med Olivový olej Paprika Šalotka Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

257
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
257
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
249
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
211
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
97
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

  • Recepty.cz
  • Luxusní špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact