• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špenátové brambory z rautu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špenátové brambory z rautu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory Větší nové
    • 150
      g listový špenát Spařený
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce smetana
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nové větší brambory důkladně omyjeme, ale neškrábeme je. Pak je uvaříme tak, aby byly měkké, ne však rozvařené. Podélně rozpůlíme a opatrně vydlabeme tak, aby zůstala asi půlcentimetrová vrstva jako krusta. Vydlabanou část brambor rozhňácáme vidličkou, smícháme s najemnou posekaným spařeným špenátem, rozmačkaným česnekem, vejcem, smetanou, pepřem a solí (soli to chce poměrně hodně) a nahňácáme zpět do půlek brambor, aby nám vznikla malá čepička.
2
Dáme do trouby a zhruba 40 minut při 250 °C zapečeme na lehce vymaštěném pekáči.Kdo chce jinou variantu, může místo česneku dát 100 g strouhané nivy.Tato příloha se hodí k pečeným a zejména grilovaným masům, ale lze jíst i jako samostané jídlo.
3
Proč z rautu? Ochutnala jsem je tam a řekla si, že přece na to musím přijít...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Tarabová | 20. 6. 2006 10:36

    Tak jsme si v neděli opravdu pochutnali, také jsem na to postrouhala eidam a nemělo to chybu, na rozdíl od Airan jsme měli s pečeným kuřátkem.

  • Airan | 19. 6. 2006 17:30

    A tohle uz jsem delala podle stejneho receptu od pani Kabrtove:-) Nahore jen postrouham jeste eidam - je to jedna z nasich oblibenich chutovek. Moc radi si k tomu davame bulharsky tarator - 1velky jogurt, pul kelimky ledove vody, 1okurka nakrajena (v ZADNEM pripade ne strouhana) 3 rozdrcene strouzky cesneku v hmozdyri se soli, trochu kopru a 1lzice oleje. Kombinace je uzasna:-)))

  • Jana Kutačová | 15. 6. 2006 17:53

    Jéé..mňam,zase špenátek.o)

  • Alena Tarabová | 15. 6. 2006 15:23

    Tak, Lidko, tohle jste tedy vyhmátla velmi dobře, a nejdůležitější bude to hňácání, už se na to těším, zítra mi přijedou děti a zrovna jsem přemýšlela co na nich vyzkouším. Moc díky za vynikajjící nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Listový špenát Pepř mletý Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Butter chicken masala
Butter chicken masala

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact