• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špenátové brambory z rautu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špenátové brambory z rautu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory Větší nové
    • 150
      g listový špenát Spařený
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce smetana
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nové větší brambory důkladně omyjeme, ale neškrábeme je. Pak je uvaříme tak, aby byly měkké, ne však rozvařené. Podélně rozpůlíme a opatrně vydlabeme tak, aby zůstala asi půlcentimetrová vrstva jako krusta. Vydlabanou část brambor rozhňácáme vidličkou, smícháme s najemnou posekaným spařeným špenátem, rozmačkaným česnekem, vejcem, smetanou, pepřem a solí (soli to chce poměrně hodně) a nahňácáme zpět do půlek brambor, aby nám vznikla malá čepička.
2
Dáme do trouby a zhruba 40 minut při 250 °C zapečeme na lehce vymaštěném pekáči.Kdo chce jinou variantu, může místo česneku dát 100 g strouhané nivy.Tato příloha se hodí k pečeným a zejména grilovaným masům, ale lze jíst i jako samostané jídlo.
3
Proč z rautu? Ochutnala jsem je tam a řekla si, že přece na to musím přijít...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Tarabová | 20. 6. 2006 10:36

    Tak jsme si v neděli opravdu pochutnali, také jsem na to postrouhala eidam a nemělo to chybu, na rozdíl od Airan jsme měli s pečeným kuřátkem.

  • Airan | 19. 6. 2006 17:30

    A tohle uz jsem delala podle stejneho receptu od pani Kabrtove:-) Nahore jen postrouham jeste eidam - je to jedna z nasich oblibenich chutovek. Moc radi si k tomu davame bulharsky tarator - 1velky jogurt, pul kelimky ledove vody, 1okurka nakrajena (v ZADNEM pripade ne strouhana) 3 rozdrcene strouzky cesneku v hmozdyri se soli, trochu kopru a 1lzice oleje. Kombinace je uzasna:-)))

  • Jana Kutačová | 15. 6. 2006 17:53

    Jéé..mňam,zase špenátek.o)

  • Alena Tarabová | 15. 6. 2006 15:23

    Tak, Lidko, tohle jste tedy vyhmátla velmi dobře, a nejdůležitější bude to hňácání, už se na to těším, zítra mi přijedou děti a zrovna jsem přemýšlela co na nich vyzkouším. Moc díky za vynikajjící nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Listový špenát Pepř mletý Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
35
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
34
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact