• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luxusní punčák
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní punčák

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 143
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • cukr krystal
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce voda
  • Nálev
    • 300
      g cukr krystal přibližně
    • 250
      ml voda
    • hnědý rum dle chuti
    • bílý punč není nutný
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo červené a žluté
    • marmeláda nejlepší rybízová, ale můžete i jinou kyselejší
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva
    • hnědý rum nebo punč
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to). Použila jsem kulatou formu o průměru 22 cm, můžete použít i menší.
2
1. Zvažte vajíčka i se skořápkou. Budete potřebovat stejné množství mouky i cukru. Měli byste použít vajíčka pokojové teploty.
3
2. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
4
3. Rozehřejte troubu asi na 170°C.
5
4. V druhé míse vyšlehejte téměř bílou pěnu ze žloutků a cukru - to potrvá trochu déle. Přidejte olej a vodu. Začněte pomalu přisypávat mouku. Vzniknu hustší těsto. Vmíchejte opatrně část sněhu, když je těsto vláčnější vmíchejte zbytek.
6
5. Vymažte a vysypte dno formy a nalijte těsto. Pokuste se od okrajů ke středu, aby vám to neudělalo ten "bobánek" uprostřed.
7
6. Při přenosu formy do trouby byste s ní neměli nikde ťuknout.
8
7. Pečte asi 30 minut (kontrolujte špejlí), ale hlavně prvních 20 minut neotvírejte troubu. Může se péct déle, záleží na průměru formy.
9
8. Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout, než to vyklopíte z formy.
10
9. Pokud se vám udělá ten "bobánek" položte to vzhůru nohama na nějakou mřížku. Gravitace udělá svoje.
11
10. Nakrájejte dlouhým nožem na 3 pláty.
12
//**Pozn.:** Můžete upéct z více vajec, nebo 2 korpusy (3-4 vajíčka každý) zvlášť. //
13
----
14
**Nálev:**
15
1. V průběhu pečení piškotu si můžete uvařit nálev.
16
2. Zahřejte vodu a rozpusťte v ní cukr. Měl by vzniknout hustší sirup.
17
3. Rozdělte sirup do 2 středních/větších misek.
18
4. Do každé nalijte rum a punč podle chuti. (já dala 6+2 lžíce do každé)
19
5. Do jedné mísy začněte opatrně přidávat červené barvivo, dokud nejste spokojení se sytostí barvy.
20
6. Do druhé přidejte žluté barvivo (nemusí být) a citronovou šťávu.
21
----
22
**Skládání:**
23
1. Spodní plát piškotu potřete marmeládou a vložte zpátky do formy, ve které jste to pekli.
24
2. Prostřední plát překrojte na půl a pak rozřízněte na pruhy asi 2-3 cm široké.
25
3. Každý pruh namočte do nálevu (pokud nechcete mít moc nasáknutý punčák, lehce to stiskněte jako houbu na mytí) a skládejte tak, aby to vypadalo trochu jako šachovnice. Pokládejte na spodní plát do formy.
26
4. Pokud vám nálev zbyde, můžete lžičkou ještě pokapat pruhy, nebo místo rumu použít v kroku číslo 5.
27
5. Vrchní plát lehce pokapejte rumem, potřete marmeládou a přiklopte.
28
6. Je nutné to zatížit. Položte například talíř navrch a na něj dejte něco těžkého. Nálev se přes noc hezky nasákne.
29
//**Pozn.:** Pokud to zatížíte dobře a na dostatečně dlouhou dobu, nemusíte se bát, že se vám to při krájení bude rozpadat.//
30
----
31
**Poleva:**
32
1. Druhý den smíchejte moučkový cukr s trochou citronové šťávy a rumu a vytvořte hustší směs. Mělo by jí být poměrně dost. (Nebo můžete po troškách a postupně přidělávat. ;-) )
33
2. Opatrně potřete vrch a stěny dortu (pokuste se tak, aby se drobky z korpusu nezamíchaly do polevy. (Já vršek potřela ještě trochou marmelády, ale pak se mi to míchalo s polevou.)
34
3. Rozpusťte si trochu čokolády (já jsem použila ty cukrářské čokoládové knoflíčky) a nalijte na cukrovou polevu podle vašeho vkusu.
35
4. Nechte zatuhnout.
36
//(Omlouvám se za kvalitu fotografie, v budoucnu bych dodala lepší - nebo můžete vy, pokud chcete.)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 1. 12. 2015 10:16

    Jen se umisťují. Když zvazim vajíčka a budou mít váhu placnu 150g tak musím přidat 150g cukru a mouky? Chápu to dobře? Děkuji

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:57

    Lichotí mi, když si myslíte, že jsem fotila koupený punčák... :-* :-D :-P

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:55

    Jak jste přišli na to, že je vyfocený koupený punčák???

  • Beyonce | 10. 4. 2015 09:32

    Haha, to je dobrý :-D vyfotit koupený punčák :-$ :-D

  • Hanka | 3. 3. 2015 14:14

    Neumím zde přidat obrázek :-( Tento Váš recept jsem přidala na Toprecepty, snad Ván to nevadí? Pod stejným názvem, i s fotkou. Tahle Vaše mravenčí práce, než jste přivedla recept k dokonalosti, mi přišla velmi vhod - sama bych tu trpělivost neměla... Výsledek je báječný - máte můj obdiv!

  • TheKacabi
    TheKacabi | 28. 2. 2015 01:58

    já děkuji za tak pěkný komentář a jsem ráda, že se povedl (taky to svědčí i o vašich pekařských schopnostech ;-) ) Kdybyste měla lepší obrázek, můžete ho připojit, mě se zrovna moc nepovedl :-( ... Mě osobně porovnávání různých receptů, postupů a triků trvalo několik dní, nikde to nebylo "kompletní" tak jsem to chtěla usnadnit dalším...

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:44

    Je opravdu skvělý, díky za podrobný popis receptu!!!

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:40

    Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:40

    Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

  • Lea150 | 2. 7. 2014 18:53

    děkuji za tak detailní popis

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 5. 2014 17:50

    a to jsem zkoušela použít i ctrl+F

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 5. 2014 17:49

    a kde to čtete? prošla jsem si jak ingredience, tak postup, tak komentáře - ale nikde známka prášku do pečiva... možná jsem ale jen slepá...

  • Jarka | 19. 5. 2014 14:08

    Prášek do pečiva se nedává

  • TheKacabi
    TheKacabi | 3. 4. 2014 11:13

    já mám právě taky jeden nepovedený za sebou... už je to ale pár let zpátky... teď jsem trávila spoustu času u známých i na netu a schraňovala všechna možná i nemožná doporučení... tak jsem si říkala, že to dám dohromady, abych to ulehčila ostatním... a není zač, dejte vědět, jak to dopadlo ;-)

  • Hanka | 3. 4. 2014 08:13

    Podle takhle perfekně podrobně popsaného receptu budu snad moci zkusit upéct punčák i já, i když jeden nepovedený pokus už mám za sebou :-\ Díky!!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Vegetariáni Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý punč Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Marmeláda Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Marináda

Marináda

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

31
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
29
Vepřové špízy
Vepřové špízy
22
Božkov Frappé
Božkov Frappé
22
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
21
Italská omeleta 2
Italská omeleta 2

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Luxusní dort
Luxusní dort
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
  • Recepty.cz
  • Luxusní punčák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact