• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
Napište svůj komentář k receptu

Lupínkové hrudky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lupínkové hrudky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hořká čokoláda
    • 150
      g kukuřičné lupínky (corn flakes)
    • 60
      g kešu oříšky hrubě nasekané
    • 40
      g rozinky nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme lehce rozdrcené lupínky, kešu oříšky a rozinky a hmotu necháme ztuhnout. Pak z ní lžičkou vykrajujeme hrudky, pokládáme je na olejem potřený alobal a v chladu necháme ztuhnout. Každou hrudku vložíme do papírového košíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hrudky z křížal

Skořicové hrudky z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Burisonové hrudky

Burisonové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 4. 1. 2012 20:56

    Myslela jsem to tak, ze kastany neztuhnou (napln je mazlava) na takovou miru jako horka cokolada ;-)

  • Berča | 7. 12. 2011 13:36

    ledové kaštany ztuhnou, dělám z nich čokoládovou polevu a je výborná. Jinak z ledových kaštanů dělám pařížskou šlehačku - je to vynikající záležitos.

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 10:29

    Vyborna rychlovka, cokoladu jsem rozpustila v mikrovlnce, od oka jsem prisypala lupinky, pridala jsem nakrajene zele bonbony. Hrudky jsem davala primo do kosicku, s hmotou se pracovalo vyborne, zadny problem (jak jsem cetla v komentarich) V jednom komentari nekdo pouzil ledove kastany, ty neztuhnou, ponevadz maji napln a ta nam bude delat "neplechu" ;-)

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 09:33

    Věro, měla by jste si přečíst něco o psech. Čokoláda může psa i zabít. Prodávají se psí čokolády, když jí má rád a Vy jeho taky, tak proč mu ji nekoupíte!!!!

  • Vlaďka | 21. 12. 2006 07:06

    Udělala jsem také z ledových kaštanů- 3 tyčinky, přidala celé(nerozdrcené) lupínky, směs oříšků nahrubo nasekaných a nakrájené želé bonbony. Vše jsem nasypala do ještě teplé čokolády, promíchala a hned plnila přímo do papírových košíčků. Do hodiny bez problémů ztuhlo. Upotřebila jsem zbytky a vyrobila dobrotu podobnou čokoládě "Studentská pečeť.

  • Věra | 20. 12. 2006 20:48

    ted jsem právě dodělala tyto hrudky a musím napsat, že nic moc. Nešlo to do sebe a když to trošku ztuhlo, /pořád se to trošku rozpadá) chuťově to není nic moc. Recept zajímavý ale výsledek nic moc. Můj Vilík- čtyřnohý má naštěstí čokoládu rád. skoda že jsem mu jí nenechala vcelku a bez lupínků. Tot můj názor.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:46

    místo hořké čokoláty jsem rozpustila ledové kaštany, hmota le ne a ne ztuhnout? Neví někdo čím to může být? Je to spíše takové sypké než že by to drželo pohromadě. Děkuji za radu.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:44

    Prosím o radu, když je to vše pohromadě, musí to úplně ztuhnout jak je psáno? jak potom vykrojím hrudky když to bude tuhé? Děkuji.

  • Martina Horklová | 12. 12. 2006 17:03

    Udělala jsem tyto hrudky na vánoce, je to moc dobré a hlavně velmi jednoduché. Hrudky jsou pro efekt polévala cákanci z bílé čokolády. Udělala jsem více variant - např. místo kešu jsem dala mandlové lupínky. Fakt dobrotka, moc děkuji autorce.

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 11:13

    tato dobrota by u nás vydržela - odhaduju - tak 6 -8 minut, déle ne. I přesto to někdy udělám, podobné lahůdky kupuju u nás v prodejně BIO, je to přímo droga...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pošírování Chlazení Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Kešu oříšky Kukuřičné lupínky Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

33
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
28
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
27
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Svatomartinská husa 13…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
Luxusní dort
Luxusní dort
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact