• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lotus cheesecake

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 620
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Chesscake miluje snad každý, s tímhle ale rozhodně zabodujete. Tento dezert spojuje krémovou strukturu cheesecaku s lahodným a specifickým aroma karamelových sušenek. Je výborný, jednoduchý a rychlý na přípravu a také krásně vypadá.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g lotus sušenky (+ Lotus pomazánka na polevu)
    • 80
      g máslo (rozpuštěné)
    • 750
      g tvaroh
    • 250
      g mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr (podle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené formy.

RADA: Jak udělat domácí karamel?

2
Ušlehejte krém z tvarohu, mascarpone, vajec a cukru a navršte na korpus. Dejte péct na 160 stupňů asi na 50 minut.

RADA: Víte, jaký je rozdíl mezi mascarpone a ricottou?

3
Upečený dort nechte vychladnout a studený ho polijte rozehřátou Lotus pomazánkou a posypte drobečky, které jste si odložili při jejich drcení. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ LOTUS CHEESECAKE: Během pečení se chessecake může nafouknout, po vytažení z trouby se jeho střed propadne a na povrchu se vytvoří nevzhledné praskliny. Abyste tomu předešli, suroviny, ze kterých budete cheesecake připravovat, musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je proto z lednice minimálně dvě hodiny předem. Pozor také na přemíchání vajec – do krému je mixérem zašlehejte na nejnižší rychlost a jen tak dlouho, dokud se nespojí s ostatními surovinami. Klíčové je také pomalé chladnutí. Po dopečení proto neotevírejte troubu. Vypněte ji, pootevřete dvířka (např. vložením vařečky) a nechte cheesecake chladnout uvnitř trouby alespoň hodinu. Až zcela vychladne, přesuňte ho do lednice.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Směs rozdrcených sušenek a rozpuštěného másla by měla mít konzistenci vlhkého písku. Tuto směs na dno formy důkladně a rovnoměrně upěchujte pomocí dna skleničky. Pevným upěchováním zajistíte, že korpus bude po upečení kompaktní, půjde snadno krájet a nebude se drolit. Vytvoříte tak dokonalý základ pro krémovou náplň. A jak poznáte, že je čas cheesecake vytáhnout? Po uplynutí doby pečení jemně zatřeste formou. Cheesecake je hotový, když jsou jeho okraje pevné a ztuhlé, ale střed stále třepe jako želé nebo pudink. Pokud by byl pevný i střed, je již přepečený a bude sušší. Právě tento rosolovitý střed se zpevní zbytkovým teplem během pomalého chladnutí a zajistí dokonalou krémovou konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Lotus sušenky Mascarpone Máslo Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

190
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
81
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Škvarky v troubě
Škvarky v troubě
31
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
28
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský quiche
Lotrinský quiche
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáky - nejlepší
Loupáky - nejlepší
Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact