• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lotrinské madlenky
Napište svůj komentář k receptu

Lotrinské madlenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 100
      g máslo + na vymazání
    • 100
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka na vysypání
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      ks citronová kůra
    • 1
      lžíce levandule květy
    • 100
      g cukr krupice (nebo 50 g cukru a 50 g levandulového medu)

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpusťte, vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte citronovou kůru a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kvítky levandule. Nakonec přidejte máslo.

RADA: Jak vyšlehat veganský sníh

2
Těsto nechte 2 hodiny odležet v ledničce, pak promíchejte a lžící plňte vymazané a vysypané formičky.
3
Pečte při 200 °C asi 5 minut, až se dělají „kopečky“. Pak snižte výkon na 150 °C a dopečte dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Citronové madlenky

Citronové madlenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 9. 12. 2013 19:41

    fgfh

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky Nejlepší dezerty Madlenky FOOD
Moučníky Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Levandule Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

55
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
41
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
22
Hovězí námořnické maso
Hovězí námořnické maso

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Lososový salát s citrónovým sorbetem
Lososový salát s citrónovým sorbetem
Lososový tatarák s avokádem
Lososový tatarák s avokádem
Loštický špíz
Loštický špíz
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský quiche
Lotrinský quiche
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Lotrinské madlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact