• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
Napište svůj komentář k receptu

Lososové eskalopy na šampaňském

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lososové eskalopy na šampaňském
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ryba
    • 750
      g filé z lososa bez kůže
    • 2
      lžička slunečnicový olej
    • sůl
  • Omáčka
    • 25
      g máslo neslané
    • 1
      ks šalotka malá, na jemno nakrájená
    • 120
      ml šampaňské + 1 lžíce
    • 500
      ml rybí vývar
    • 0,50
      lžíce cukr krystal
    • 120
      ml smetana
    • 1
      lžíce pažitka jemně nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar a cukr. Přivést do prudkého varu, dokud se nevyvaří 3/4 tekutiny. Potom přidat polovinu smetany, znovu uvést do varu a vařit, dokud omáčka není tak hustá, že pokryje zadní část lžíce.
2
Mezitím připravíme lososí eskalopy. Nejlépe je držet velmi ostrý nůž ve 45°. Potřít každý eskalop olejem a posolit a položit na plech, který je mírně potřen olejem. Předehřát gril v troubě na 200 °C. Rozšlehat zbylou smetanu s lžící šampusu a 2 lžícemi jemně nakrájené pažitky, šleháme tak dlouho, dokud to není krásně nadýchané. Odstavíme stranou. Nakonec dáme lososa pod gril tak na 2 minuty.
3
Omáčku přivedeme k varu, smícháme ji s našlehanou smetanou dohromady a okamžitě jí poléváme lososa, kterého jsme položili na vyhřáté talíře.
4
Podáváme s novými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Lososové rizoto

Lososové rizoto

Lososové 'kroketky'

Lososové 'kroketky'

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 24. 1. 2012 13:41

    Vám lososa neprodávají již nakrájenýho na escalopy? Jak Vám ho v rybím obchodě připraví? Co s ním dělají?

  • Anonym | 18. 11. 2006 12:13

    Zkousela jsem to a je to moc dobre jako slavnostni jidlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Grilování & BBQ
Maso Grilování Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Filé z lososa Máslo Pažitka Rybí vývar Šalotka Šampaňské Slunečnicový olej Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
French toast
French toast
19
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s…
19
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
19
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
18
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact