• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
Napište svůj komentář k receptu

Losos "Slatinské Odpůldne"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos "Slatinské Odpůldne"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g losos podkovy
    • citron
    • 1
      pórek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • vinný ocet
    • česnek
    • smetana ke šlehání
    • rýže
    • chřest
    • máslo
    • 1
      lžíce hnědý cukr lze použít rafinovaný

Postup přípravy receptu

1
Lososa rozmrazíme, zbavíme kůže a opláchneme pod tekoucí vodou. Osušeného dáme stranou. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, vinný ocet a prolisovaný česnek. Omytý citron nakrájíme na plátky a spolu s lososem naložíme do marinády, kde ponecháme alespoň 30 minut.
2
Mezitím dáme vařit rýži - nedávat moc vody, podle potřeby pouze přilévat, aby nebylo nutné rýži cedit, Basmati je velmi kvalitní a chutná. Solíme dle potřeby.
3
Poté si připravíme zeleninu - cibulky očistíme, nakrájíme na čtvrtky, pórek na větší kousky. Po uplynutí doby nutné na marinování rozpálíme na pánvi kousek másla a přisypeme cibuli s pórkem, krátce zpěníme a přidáme lososa s marinádou, ze které jsme odstranili citrony.
4
Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí, mezitím asi dvakrát otočíme. Když je ryba měkká, přilijeme smetanu - cca 1,5 dcl a necháme svařit, aby směs zhoustla.
5
Na talíř naaranžujeme rýži, rybu přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestem. U rybích gurmánů je úspěch zaručen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v…

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Januska | 25. 10. 2009 12:26

    Me osobne prisel recept vynikajici polovina lososa na tento recept druha jen tak se soli na masle do trouby a jidlo na cely den zajisteno :)

  • Renata Petursson | 14. 2. 2009 00:23

    nevim,ale mne tento recept moc nenadchl....losos je sam o sobe jemne ale typicke chuti.Krome spetky soli a nejakych bylinek nepotrebuje dochucovat,jinak se muze stat,ze z toho vznikne tuctova porce ryby.A to bez urazky prave vznikne tim kecupem a sojovkou....ziju v zemi,kde je ryba na stole tak 4x do tydne,napr.tresku bych v teto uprave zkusila,ale lososa je skoda....

  • Daniela | 5. 7. 2008 20:41

    Takto upraveny losos byl naprosto vynikajici! Nemuzu si vynachvalit, dekuji za inspiraci. Davam za 1. Rozhodne to nebyl zadny eintopf a nechapu proc tu pisou prispevky lide, kteri recept ani nevyzkouseli..

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:16

    U nás sa losos predáva celorocne cerstvý a úprav je hodne. Nie som si ale istá, ci ten úspech u gurmánov by bol s týmto receptom zarucený. Losos je ryba velmi výraznej chuti (my poznáme len cerstvého) a preto to mnozstvo chutí, ktoré vo Vasom recepte uvádzate spravia z neho "Eintopf" à la Germany...Neberto to ako urázku, to je komentár z krajiny, kde sa ryby jedia prakticky v takom mnozsteve, ako v Cechách sa pije vynikajúce (najlepsie) pivo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chřest Citron Hnědý cukr Kečup - jemný Losos Máslo Pórek Rýže Smetana ke šlehání Sojová omáčka Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Virgin mojito
Virgin mojito
21
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
18
French toast
French toast
17
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact