• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Napište svůj komentář k receptu

Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle

autor: teterova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos Filety
    • koření na ryby nebo citronové koření
  • Bylinkové máslo
    • 50
      g máslo 82%
    • bylinková sůl
    • pepř celý
    • majoránka
    • petržel
    • citronová šťáva
  • Přiloha
    • mražená zelenina Mrkev, květák, brokolice, kukuřice
    • mořská sůl
    • cukr
    • 20
      g máslo
    • bageta nebo toustový chleba

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř, petržel, majoránku a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Přikyselíme nebo přisolíme dle naší chuti. Mělo by mít kyselkavou chuť, aby se ryba již nemusela na talíři zakapávat citronem. Přendáme si ho do menších mističek a vložíme do mrazáku, aby krásně ztuhlo.
2
Filety lososa nakořeníme citronovým kořením nebo kořením na ryby, které nám chutná. Ze všech stran nakořeněného lososa položíme na pekáček. Vložíme do trouby na GRIL stupeň 3 - grilujeme 8 minut z každé strany. Losos musí být hotový, ale ne vysušený!!!
3
Během grilování lososa si dáme do hrnce mraženou zeleninovou směs (mrkev, květák, brokolice, kukuřice - kdo jak má rád, můžeme přidat i fazolové lusky). Ještě zmrzlou z mrazáku ji podlejeme tak půl hrnkem vody (dle množství zeleniny), kterou jsme si převařili v rychlovarné konvici. Zelenina NESMÍ plavat! Přidáme máslo, sůl a cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni dusit.
4
Bagety nebo tousty si opečeme buď v topinkovači nebo na pánvičce (pokud na pánvičce, nezapomeňte dát tuk, jinak si je spálíte ;-)).
5
Jakmile máme lososa hotového, ihned podáváme. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Rybí Pro děti Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Dušení Grilování Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bylinková sůl Citronová šťáva Cukr Koření na ryby Losos Majoránka Máslo Mořská sůl Mražená zelenina Pepř celý Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Dresing

Dresing

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
20
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Jehněčí na bylinkách a…
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact