• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Londýnské vánoční řezy
Napište svůj komentář k receptu

Londýnské vánoční řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Londýnské vánoční řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • zavařenina
  • Povrch
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 210
      g moučkový cukr
    • 140
      g lískové oříšky strouhané
  • Sypání
    • mandle sekané

Postup přípravy receptu

1
Z tuku, mouky, cukru, prášku a vejce zpracujeme těsto. Necháme asi 30 minut odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme, namačkáme na plech a potřeme pikantní (nejlépe rybízovou) zavařeninou a přes to rozetřeme bílkovou hmotu. Povrch posypeme jemně sekanými mandlemi (nemusíme!) a zvolna pečeme. Upečený ještě teplý koláč krájíme na malé čtverečky. Necháme asi týden odležet.
2
Povrch: bílky ušleháme se zrnkem soli do husta, zašleháme přesátý cukr a lehce vmícháme oříšky,
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 16. 12. 2006 14:57

    Upekla, vyndala z trouby, horké jdu krájet horkým nožem, začalo to praskat, tak jsem to vrazila i s plechem do igelitu a vyhodila na balkon na mráz. Počkám do večera, půjde-li to krájet a jinak to dám synovi , jdou s klukama večer tábořit, tak to určitě sperou lžící.

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 21:08

    Ajo, díky za radu, Ale tak jsem to dělala,a přesto se to rozdrobilo. Není snad ještě nějaký fígl v teplotě pečení, době nebo horkovzduchu?Já pekla nejdříve pomalu na 100st.-nic se nedělo, tak jsem přidala na 150st. a horkovzduch.

  • Aja | 9. 12. 2006 19:30

    Kateřino L., krájejte nožem namočeném v horké vodě a krájejte ještě teplé, tak to dělám já a jsem s tím spokojena

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 18:15

    Po roce jsem to upekla znovu.Dala jsem tak méně cukru-do těsta 80g a do sněhu 180g. Tak to úplně stačí. Jen mám zase problém s tím, že to při krájení úplně popraskalo. Máte na to někdo nějaký fígl?

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 09:10

    Blanko, ono všechno cukroví je kalorická bomba, to si moc nevyberete :-).

  • Věra | 13. 11. 2006 09:05

    Blanko klidně je upečte, já se na ně taky chystám. Měla jsem je u příbuzných a jsou super. No které vánoční cukroví není sladké hurá do pečení bomba, nebomba :-))

  • Blanka V. | 13. 11. 2006 07:56

    Věro, proč si myslíte, že je to kalorická bomba? Mně se to naopak oproti jiným řezům a cukroví zdálo málo kalorické a chtěla jsem právě proto letos upéct. Tak těď nevím ....

  • Nilda | 10. 11. 2006 20:00

    Věro, také se na ně moc těším, podle tohoto receptu je dělám od té doby co jsou na těhle stránkýách, výborné zase budu opakovat, ono se to vánoční pečení už blíží

  • Věra | 10. 11. 2006 15:01

    Tak toto je kalorická bomba, ale proč ne - 1x za rok?Měla jsem je loni na vánoce naposledy a dodnes na ně myslím :-))

  • Marta Novotná | 20. 12. 2005 22:46

    V této verzi jsou řezy asi opravdu dost sladké původní recept jsem trošičku pozměnila a dělám je v této obměně dlouhá léta , zkuste najít" Cikánská kolečka". Jinak řezy jsem krájela vždy ještě teplé. Zdravím Marta Novotná

  • karlina | 17. 12. 2005 19:16

    katko p. asi jste pekla moc rychle a na vysokou teplotu, já tento recept dělám moc ráda a neloupese mi povrch ani nihaj neodpadává. Ještě navrch pocákám čokoládou

  • katka p. | 16. 12. 2005 21:13

    nic moc. příliš sladké a při krájení se vrchní vrstva láme na pidikousíčky, takze celkový vzhled není moc hezký

  • Katka Lašáková | 16. 12. 2005 17:57

    Právě jsem to upekla. Chutná to fakt výborně, ikdyž je to doopravdy moc sladké. Místo lískových oříšků jsem dala vlašské.Jenom mám problém s tím, jak to potom nakrájet! Zkoušela jsem to krájet horké, mírně teplé i studené a vždy mi úplně popraskal ten sníh navrchu, takže teď to vůbec nevypadá pěkně! Poraďte jak to nakrájet, aby ten sníh nebyl popraskaný.Díky

  • Monika S. | 30. 11. 2005 09:57

    Vyskúšala som tento recept a musím priznať, že rezy neboli zlé, ale strašne sladké a to som ešte trochu cukru ubrala.

  • chillichilli | 7. 11. 2005 08:03

    Vynikající, skoro stejný recept máme v rakouské kuchařce psané švabachem a používáme jej prý už 5.generaci.Jenže Hera není pravé máslo a těsto se různě lepí na váleček a procesu přenosu na plech říkáme dláždění.Babička a prý ani prababička podobné problémy neměly pokud používaly máslo ze statku a né ze supermarketu :)

  • Alis | 3. 11. 2005 09:36

    Moc dobré, už se těším na Vánoční pečení

  • Nová | 2. 11. 2005 19:59

    Tento recept dělám i mimo Vánoce a moc nám chutná, dávala jsem jedničku a nic jsem nenapsala, to je fakt, Tak to opravuji, je moc dobrý, doporučuji

  • Eva | 2. 11. 2005 14:06

    Myslim, ze to, ze nekdo hodnotil znamena, ze pouze recept oznamkoval, aniz by vlozil komentar, bohuzel ne vsichni se deli o sve zkusenosti s danym receptem, pouze daji znamku

  • Margita | 2. 11. 2005 10:36

    Prosím, kde je tento recept hodnotený 5x, keď nikde nevidím žiaden komentár. Zistila som to, keď som chcela vidieť, kto rezy piekol a čo na ne hovorí. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Lískové oříšky Mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Sníh z bílku Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Salát Caesar

Salát Caesar

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Butter chicken masala
Butter chicken masala

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Londýnské vánoční řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact