• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lokše
Napište svůj komentář k receptu

Lokše

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lokše
Lokše
Lokše
Lokše
Lokše
Lokše
Lokše
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nasucho upečené placky z vařených brambor a polohrubé mouky jsou skvělou alternativou ke knedlíkům, dokonale se hodí k pečené huse i ke kachně. Tenhle slovenský vynález si sice žádá delší pobyt u plotny, ale rozhodně to stojí za to.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B nebo C
    • 250
      g polohrubá mouka 250-300 g
    • kachní sádlo na potírání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce doměkka, asi 30 minut. Slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno nebo prolisujte v bramborovém lisu. Brambory rozprostřete na čisté pracovní ploše, osolte a zaprašte moukou. Poté rukama zpracujte měkké těsto.
2
Z těsta odkrajujte kousky velké asi jako tenisový míček a na ploše lehce poprášené moukou vyválejte placky silné asi 3 mm. Pečte je na silnostěnné pánvi nasucho a poté mažte sádlem vypečeným z kachny. S těstem pracujte rychle, čím déle ho totiž necháte stát, tím více budete muset přidat mouky a tím méně budou placky vláčné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kachní sádlo Polohrubá mouka Sůl

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
23
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
20
Tvarohové řezy sypané
Tvarohové řezy sypané
20
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Lívanečky z máslové dýně
Lívanečky z máslové dýně
Lívanečky z ovesných vloček
Lívanečky z ovesných vloček
Lněné sušenky
Lněné sušenky
Lokše (langoše)
Lokše (langoše)
Lokše s povidly
Lokše s povidly
Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
  • Recepty.cz
  • Lokše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact