• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Napište svůj komentář k receptu

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g máslo (rozpuštěné)
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce (velká)
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 500
      ml podmáslí
    • rostlinný tuk (na smažení)
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 200
      ml mléko plnotučné
    • 25
      g cukr krupice
  • Na přelití
    • javorový sirup
    • borůvky

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Tekutou směs přelijte k suchým ingrediencím a vše promíchejte (asi jako těsto na muffiny, nemíchejte úplně dohladka, těsto může být s viditelnými hrudkami mouky).

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Velkou lžící lijte těsto na rozpálený tuk v pánvi nebo lépe lívanečníku. Smažte asi dvě minuty, až se na povrchu vytvoří bubliny. Potom lívanec opatrně obraťte a smažte z další strany dvě minuty dozlatova. Podávejte teplé s borůvkami (nebo borůvkovou zavařeninou), přelité javorovým sirupem.

RADA: Nadýchané lívance bez připálení? 5 triků, jak na ně!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Americké lívance

Americké lívance

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 13. 3. 2018 00:50

    Másla jsem dala asi 7 dkg, lívance byly dobré. :)

  • VR | 9. 2. 2015 18:24

    no 200 g másla???? to je teda nářez... k tomu 700 ml tekutin...no to je teda nářez...pro zajímavost jsem to z těchto surovin připravil a tekuté jako koktejl.... po usmažení extrémě mastné. nedoporučuju

  • marie | 24. 9. 2013 13:30

    Jo,mě se taky zdálo moc tekutin na takovou trošku mouky :-!

  • Marina | 19. 9. 2013 07:47

    hmm.....nezda se vam nejak moc tekutin na 200g mouky?

  • kristýna | 15. 2. 2013 09:11

    jo sou vážně výborné a ani na těžkost nejsou těžké ;-) :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance Nejlepší dezerty FOOD
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Dezerty Snídaně Oběd Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Javorový sirup Jedlá soda Máslo Mléko plnotučné Podmáslí Prášek do pečiva Rostlinný tuk Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Salámový aspik

Salámový aspik

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
15
Kokosová pochoutka
Kokosová pochoutka
14
Dort Míša
Dort Míša
13
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s přelivem z physalis
Lívance s přelivem z physalis
Lívance s tvarglemi
Lívance s tvarglemi
Lívancový koláč - pečený
Lívancový koláč - pečený
Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
Lívanečky po našem - kynuté
Lívanečky po našem - kynuté
  • Recepty.cz
  • Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact