• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Parádní snídaně, na které si pochutnají i největší mlsouni. To jsou dozlatova osmažené lívanečky podávané s borůvkami a slaninou pečenou ve směsi medu a koření. Jednotlivé ingredience vytváří dokonalou chuťovou směsici, které nikdo neodolá.

Suroviny

6 porce
    • 20
      g droždí
    • 40
      g cukr krupice
    • 700
      ml mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 120
      g borůvky
    • med k podávání
    • moučkový cukr k podávání
  • Slanina
    • 300
      g slanina kvalitní snídaňová
    • 3
      lžíce med
    • 0,75
      lžička zázvor nastrouhaný
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka kardamom

Postup přípravy receptu

1
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte ostatní mléko s moukou, vejci a špetkou soli. Do řídkého těsta vmíchejte vzešlý kvásek a nechte asi 1 hodinu na teplém místě vykynout. Lívance pečte na rozpáleném lívanečníku nebo nepřilnavé pánvi po obou stranách dozlatova.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejete na teplotu 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte plátky slaniny. V misce promíchejte med se zázvorem a kořením. Každý plátek slaniny potřete medovou směsí. Pečte 10 minut. Poté slaninu obraťte, opět potřete a dopečte 8 minut. Po vyndání z trouby nechte slaninu pár minut odpočinout.

RADA: Vyzkoušejte nekynuté lívance bez vajec!

3
Lívance podávejte posypané rozlámanou slaninou a borůvkami. Přidejte med i moučkový cukr, aby si každý mohl ráno osladit podle libosti.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

Batátové lívance se slaninou,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Droždí Kardamom Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice Slanina Sůl Vejce Zázvor

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Rumové řezy

Rumové řezy

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

35
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Dýňový kompot
Dýňový kompot
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance bez vajec
Lívance bez vajec
Lívance II.
Lívance II.
Lívance s citronovým /pomerančovým krémem
Lívance s citronovým /pomerančovým…
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s přelivem z physalis
Lívance s přelivem z physalis
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact