• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Parádní snídaně, na které si pochutnají i největší mlsouni. To jsou dozlatova osmažené lívanečky podávané s borůvkami a slaninou pečenou ve směsi medu a koření. Jednotlivé ingredience vytváří dokonalou chuťovou směsici, které nikdo neodolá.

Suroviny

6 porce
    • 20
      g droždí
    • 40
      g cukr krupice
    • 700
      ml mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 120
      g borůvky
    • med k podávání
    • moučkový cukr k podávání
  • Slanina
    • 300
      g slanina kvalitní snídaňová
    • 3
      lžíce med
    • 0,75
      lžička zázvor nastrouhaný
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka kardamom

Postup přípravy receptu

1
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte ostatní mléko s moukou, vejci a špetkou soli. Do řídkého těsta vmíchejte vzešlý kvásek a nechte asi 1 hodinu na teplém místě vykynout. Lívance pečte na rozpáleném lívanečníku nebo nepřilnavé pánvi po obou stranách dozlatova.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejete na teplotu 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte plátky slaniny. V misce promíchejte med se zázvorem a kořením. Každý plátek slaniny potřete medovou směsí. Pečte 10 minut. Poté slaninu obraťte, opět potřete a dopečte 8 minut. Po vyndání z trouby nechte slaninu pár minut odpočinout.

RADA: Vyzkoušejte nekynuté lívance bez vajec!

3
Lívance podávejte posypané rozlámanou slaninou a borůvkami. Přidejte med i moučkový cukr, aby si každý mohl ráno osladit podle libosti.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

Batátové lívance se slaninou,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Droždí Kardamom Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice Slanina Sůl Vejce Zázvor

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

44
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Maďarský guláš
Maďarský guláš
17
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Indiana Jones je v 83 letech aktivní senior: Ford neřídí ford, ale bicykl!

Indiana Jones je v 83 letech aktivní senior: Ford neřídí ford, ale bicykl!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance bez vajec
Lívance bez vajec
Lívance II.
Lívance II.
Lívance s citronovým /pomerančovým krémem
Lívance s citronovým /pomerančovým…
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s přelivem z physalis
Lívance s přelivem z physalis
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact