• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Litý, kynutý, perníkový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Litý, kynutý, perníkový beránek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litý, kynutý, perníkový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g med
    • 50
      g sádlo
    • 50
      g máslo
    • 2
      vejce
    • 400
      ml mléko
    • 1
      balíček rozinky
    • 1
      perníkové koření
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sůl
    • 20
      g droždí
    • hnědý rum nebo černý čaj
    • mandle posekané a lískové ořechy 1:1
  • Citrónová poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Necháme vzejít kvásek v 6 lžících mléka a 1 lžičce cukru. Rozinky namočíme do rumu či čaje(nic se nestane, když smícháte obojí dohromady), med utřeme s vejci a změkklým máslem. Přidáme do prosáté mouky ze solí, sodou, kakaem a kořením. Přidáme kvásek a postupně přiléváme mléko. Zaděláme hustější lité těsto, které necháme kynout 20 minut.
2
Poté přidáme rozinky a ořechy. Nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy a necháme dalších 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Vychladlého beránka potřeme citónovou polevou a dozdobíme dle fantazie. Množství těsta je do velké kameninové formy. Na velikonoce peču i klasického beránka, a vždy se jako první sní tento.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 13. 4. 2007 13:35

    Markéto, je to první recept, který jsem od vás zkusila. Zatím se mi vaše recepty zdály být překombinované a většinou i dost kalorické. Ovšem tento beránek nám moc chutnal, tak se omlouvám a zkusím i jiné recepty. Jen jsem dala prášek do perníku místo koření a trošku to bylo cítit. Ale to je moje chyba, že špatně čtu,pro vás za 1. Je pravda,že to není moc sladké, ale to my naopak rádi .....

  • Jana | 9. 4. 2007 08:35

    Recept jsem vyzkoušela, ale bohužel těsto není moc sladké, takže u rodiny moc velký úspěch nezískalo.

  • Jana Remková | 19. 3. 2007 17:44

    určitě vyzkouším,vypadá to super

  • Maruš | 19. 3. 2007 11:29

    Páni... o velikonoce to vyzkouším,jsem pro každou změnu :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Kakao Mandle Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perníkové koření Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

96
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
93
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
66
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
61
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
53
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Litý, kynutý, perníkový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact