• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Litina
Napište svůj komentář k receptu

Litina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory 4-5 vařených
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      l mléko
    • 3
      vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      dl sádlo + škvarky - nemusí být
    • 750
      g hrubá mouka
    • mák na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a necháme ještě v teple trochu kynout. Posypeme ještě trochu mákem a dáme péct do dost vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana M. | 2. 4. 2007 09:54

    Znám litinu od své babičky, a dělala jsem ji vždy ze syrových brambor. Vyzkoušela jsem podle tohoto receptu z vařených a řekla bych, že je lepší :o))Moc se povedla, dávala jsem sušené kvasnice, mléka jen něco přes 1/2 litru a mouky necelé 1/2 kg. Nemám ráda, když je litina moc moučná. Včera jsem tu měla návštěvu a ta se doslova oblizovala až za ušima a ptali se, jestli mi můžou sníst všechno :o)))))))

  • Janinka | 11. 1. 2007 17:52

    SUPER!!! Opravdu to je skvělé, rychlé, chutné. Jediné, čím si nejsem moc jista je, zda je opravdu dobré to dělat na dva plechy. Já jsem dělala na jeden, ale z poloviční dávky (jen tak na zkoušku) a myslím si, že vyšší by to bylo ještě lepší :-)) Takže příště plnou dávku a na jeden plech. Opravdu chutnalo. Zkuste to!

  • Ivana Rakovanová | 9. 1. 2007 13:21

    Je lepší dát to na 2 plechy,aby litina byla nižší a křupavá.Nejlepší jsou opečené okraje ty zmizí jako první.

  • Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:22

    Lenko, tam není 5 kg brambor, ale 5 kusů vařených.

  • Lenka Kristová | 8. 1. 2007 22:51

    Ivanko,dotaz...5 kg brambor a 3/4 kg mouky,to vejde na plech??Jak vysoká bude vrstva?

  • Ivana Rakovanová | 8. 1. 2007 17:09

    Janinko opravdu je to tak.Těsto je takové řidší.,ale nééééé moc.Zkuste dát méně mléka a potom přilít.Mouku můžete potom klidně přidat.Já ten recept opravdu nemám zapsaný.Dělám ho jen podle oka.Ale tak přibližně je to.Doufám,že se zadaří.

  • Janinka | 8. 1. 2007 16:21

    Děkuji mnohokrát za zveřejnění. Ještě se - pro jistotu - zeptám: všechno tekutý má přijít opravdu do těsta (celý litr mléka + dvě decky sádla + 3 vejce)??? Přijde mi to na 3/4 kg mouky docela dost ... Prosím o "uklidnění" :-)) jo - a jdu vařit 4-5 brambor :-)) Pěkný den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Droždí Hrubá mouka Majoránka Mák Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Nudle s Hoisin omáčkou
Nudle s Hoisin omáčkou
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Litina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact