• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Litá bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Litá bublanina

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litá bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g třešně

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky - jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované těsto nalijeme do pekáčku, ve kterém jsme nechali rozpustit máslo (to máslo musí být opravdu dobře rozpuštěné a musí začít "bublat") a zasypeme třešněmi nebo jiným ovocem (borůvky, jahody apod.). Po vyjmutí z trouby ještě horké zasypeme cukrem.
2
Výborná je jak teplá, tak když náhodou zbyde, i studená z ledničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejmilejší litá bublanina

Nejmilejší litá bublanina

Litá buchta

Litá buchta

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 10. 7. 2014 16:36

    A co použít hlavu??? Bože muj -_- snad poznáte jakou má to těsto konzistenci ne... zda-li moc hustou a nebo naopak..

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 6. 2014 17:10

    No nevím, na litr mléka a 4 vejce mi přijde kilo mouky strašně moc. Řekla byc max. 700 - 750 g. Zkoušel tento rozpočet někdo? Mám doma mraky třešní, tak hledám, co z nich...

  • Tereza | 29. 11. 2012 15:26

    Tuhle bublaninu bych už podruhé neudělala je tuhá a není sladka (logicky).

  • Natotata | 20. 10. 2012 11:15

    Dělá se zásadně bez prášku do pečiva a spol. Posypat cukrem se může i před vložením do trouby. Poklást se může třešněmi, krájenými jahodami, švestkami, plátky jablek či hrušek ... :-)) Dělala jí už moje babička a je to fakt mňamka, po zchladnutí jsme jí zblajzli se sourozenci natotata. Bábi jí říkávala "Litina". Dneska se pod tímhle názvem najdou jen jakési bramborové placky... :-\

  • Lucka M. | 25. 5. 2006 13:16

    Tak tu z nám zdomu od malička:o) Pouze tedy v"borůvkové varinatě":o)) Děláme ji skoro stejně ale na klasický plech (s vyšším okrajem) ,na rozpuštěném másle nebo kapce oleje.A těsto je ušlehané z necelého půllitru mléka, asi 3 hodně vrchovatých lžic hladké mouky a 2-3 vajec. Nalije s e na plech a posype borůvkami (klidně z mražáku) Peče se cca na 180 pár minut(než ztmavnou kraje). Tuto litou bublaninu vůbec z plechu nevyndáváme-je příliš tenká. Pouze ještě horkou pocukrujeme a hnedka zdlábneme lžícemi. Když náhodou zbyde, je dobrá i studená a dá se už i přemístit z plechu jinam v neporušené podobě:o)

  • Anonym | 24. 5. 2006 19:17

    Dobrý den, prosím, kolik tam mám dát těch vajec? Děkuji

  • K K | 24. 5. 2006 16:51

    pro jistotu míry mého pekáče - 23x38 vysoký 8cm. Taky by to asi šlo i v dortové formě jen bych dala polovic těsto - to když vylejete tak má být na pekáči cca 2-3 cm

  • K K | 24. 5. 2006 16:47

    Ten pekáč má být klasický co v něm pečeme maso apod. - i bez kypřícího prášku to vyběhne, ale po vyndání z trouby bublanina zase slehne. Prdopeč nedávat - není to klasické těsto - právě proto nám tak chutná - zkuste a uvidíte

  • Jana z VM | 24. 5. 2006 14:44

    A co cukr ? Ten tam vůbec není? Stačí jen pocukrovat? Vůbec bych neodhadla množství mouky, uveďte alespoň orientačně .

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:32

    Zajímavý recept, ukládám a vyzkouším:-)

  • Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 11:00

    Souhlasím s p. Airan,také by mne zajímala velikost plechu a přidala bych možná taky ten prdopeč či štipku sody pro jistotu.

  • Airan | 24. 5. 2006 10:17

    Zajimavy napad, o takove bublanine jsem jeste neslysela:-) KK muzete uvest trochu presnejsi udaje (aspon zhruba na pekacek treba 30x40cm) Nedokazu si predstavit jak ma byt vysoka kdyz neni uveden prasek do peciva. Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Polohrubá mouka Třešně Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Květákové placičky se sýrem
Květákové placičky se…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
16
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Litá bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact