• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lískové oříšky v těstě
Napište svůj komentář k receptu

Lískové oříšky v těstě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískové oříšky v těstě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení lískové oříšky
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 20
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      žloutek

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme, zpracujeme v hladké těsto, do kterého balíme lísková jádra. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Lískové placičky

Lískové placičky

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 22. 10. 2007 11:13

    Já už si to od loňska moc nepamatuji, ale určitě jsem koupila dva balíčky a myslím, že moc nezbylo. Dělala jsem je už předloni a budu zase. Jsou famózní, opravdu. Část jsem taky obalovala v kakaovém cukru. Určitě vyzkoušejte !

  • Jana Eš | 21. 10. 2007 18:24

    Mám dotaz na někoho, kdo už tohle cukroví pekl: Kolik je asi tak potřeba oříšků, na kusy či na váhu? Dík za odpověď Jana

  • ELA . | 3. 1. 2007 14:46

    neuvěřitelně dobré cukroví, varianta "vanilka" i "kakao", 1* (stejným způsobem jsme zpracovala i zbytky těsta na perníčky, také bezva!!!

  • Jana Tomčíková | 3. 1. 2007 14:10

    Síso, každý asi pekl podle svého oka-já na 150°, jak je napsáno na předchozí straně komentářů(v závěru už jen shora) a na papíru na pečení.

  • Sísa | 3. 1. 2007 08:06

    I když je po vánocích, chci se zeptat na kolik stupňů pečete a jak dlouho? A kuličky dáváte na suchý plech nebo vymazáváte? Díky

  • lenka Grmolcova | 28. 12. 2006 14:48

    na mne byli moc sladke ale jinak se dali

  • k750i . | 28. 12. 2006 14:47

    cutnalaa jsem je a moc mne nezaujali zdali se mi ponekud suche

  • Ivana Šimčíková | 24. 12. 2006 15:05

    Tak jsem je taky pekla, jsou fakt vynikající. Dávám za 1

  • Šárka Golíková | 23. 12. 2006 15:56

    Já jsem si ten recept opsala z TV- sama doma, kde ho loni říkala herečka Valerie Zawadská. SUPER

  • Jana Tomčíková | 21. 12. 2006 10:01

    S těmi rozinkami nevím, myslím, že je tam dobrý právě ten lískový, jakoby opražený oříšek.Zkoušela jsem obalit i pár mandlí, ale nebylo to ono.S lískovým oříškem to bylo jednoznačně lepší, a to lískové oříšky zrovna moc nemusím, raději mám vlašáky.

  • Jana Kutačová | 20. 12. 2006 18:06

    Nedaly by se do toho těsta místo oříšků zabalit třeba rozinky?:o)

  • Alena Machová | 20. 12. 2006 16:33

    Skvělý recept, výborný výsledek.Nevím, jestli vydrží do vánoc.Za 1 .

  • Bobo | 20. 12. 2006 11:06

    Výborné, jen malý problém, obalovala jsem je ještě dost teplé v kakaovém cukru, takže se obalily hodně a byly dost sladké a tím jak se obal promastil, malinko to snížilo estetickou hodnotu. Pár jsem ji polila tmavou polevou cyk, cak a ty byly jak od cukráře.(řekl můj muž)

  • Karla | 20. 12. 2006 11:04

    Prosím, lze do těsta balit i něco jiného?? A co vlašský ořech, kousek čokolády, ......?? Nebo by něco řídkého asi vytíkalo?? Děkuji.

  • Eva | 20. 12. 2006 10:26

    Já ještě doplním - i u nás to dělaly děti, šestiletý synek naprosto v pohodě a i ten čtyřletý to zvládl, tomu jsem jen musela dávkovat těsto, aby z toho nebyly velekoule :-)

  • Zdenka Kačerovská | 20. 12. 2006 10:08

    je to jednoduchý a velmi chutný recept-krásný kuličky

  • Lidka Kábrtová | 20. 12. 2006 10:07

    U nás je umatlaly děti - a jsou úžasné :-)

  • Eva | 20. 12. 2006 09:43

    Já jsem je taky pekla (a chválím!) a vyšly mi krásné kuličky, bez problémů.

  • Ola | 20. 12. 2006 09:08

    Já jsem na tom stejně jako Jája. Mám placičky s kuličkou...doma tomu říkáme mexické kloboučky....ale chuťově jsou skvělé.

  • jaja 13 | 20. 12. 2006 07:47

    Tak nevím, je to hodně sladké, a kuličky se mi z toho upéct nepodařilo. I když jsem dávala opravdu tenoučkou vrstvu těsta. Jsou to placičky s kopečkem uprostřed. Až tak mě to nenadchlo. Příští rok už určitě neupeču.

  • Martina Veselá | 19. 12. 2006 20:40

    Dělala jsem už loni a je to rychlé a výborné. Obalovala jsem v cukru smíchaném s kakaem a výsledek byl vynikající

  • Jana Tomčíková | 14. 12. 2006 21:47

    Právě jsem dopekla a musím říct, že jsem přímo nadšená,jak se tady perfektně doplňují jednotlivé chutě(myslím oříšek+těsto+vanilk.cukr).Dělala jsem z poloviny dávky a vyšlo mi 110 kuliček, pekla jsem na 150°,v závěru už jen shora, dole byly udělané dost.Je dobré dát co nejmenší vrstvu těsta, aby kuličky zachovaly svůj tvar.Opravdu je to strašně dobré a myslím, že přípravu zvládne každý(děti s nadšením taky obalovaly).Velká 1!!!!!

  • Lidka Kábrtová | 5. 12. 2006 12:09

    Dámy, a proč neznámkujete??? Moji 1 už tenhle recept má, druhou už dát nemůžu.

  • RK | 5. 12. 2006 10:57

    Skvělé!!! Vypadá to pracně, ale není, naopak příjemná změna od toho věčného vykrajování :-)). Pekla jsem dle rady pomalu (v horkovzdušné troubě na 160°C), ale myslím, že by snesly i vyšší teplotu a rychleji, příště vyzkouším. Těsta jsem dávala opravdu tence, takže mám asi 1 a půl plechu.

  • Lidka Kábrtová | 29. 11. 2006 13:37

    Doporučuji i začínajícím kuchařinkám. Tohle zvládnou i děti a je to vynikající.

  • Alena Hanusová | 29. 11. 2006 12:48

    Výborné !!! Včera jsem vyzkoušela a určitě na vánočním stole u nás nebudou chybět!!!!

  • Jana z VM | 14. 11. 2006 09:21

    Už se opět těším,až je budu péct! Je to famózní cukroví !! A podle Jany Han je obalím v kakovém cukru, bylo to moc, moc dobré. Je to ale návykovka !! Když hrábnete po jednom, musíte pořád .... Hlavně, aby bylo zase dost sněhu, abychom to všichni vylyžovali .....

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:52

    Super, super, děla la jsem ze zbylých oříšků od Vánoc, 1*

  • Eliška Kunstová | 21. 12. 2005 17:41

    Kuličky jsem právě dopekla a jsou vynikající, akorát by jich z toho těsta mohlo být víc, měla jsem jen jeden plech. Musí se péct opravdu na malo, jinak jsou zespodu hned tmavé, ale jinak doopravdy super recept. Díky

  • Marie Svobodová | 21. 12. 2005 14:34

    Nechávám těsta alespon 1-2 hod. odpočinout, ale v případě nouze dejte jen vychladit do lednice a za 10-15 min.udělejte. Na kuličky se dává jen velmi tenká vrstva takže by to nemělo vadit. Jsou alespoň pro mne neskutečně dobré.

  • Eliška Kunstová | 21. 12. 2005 13:10

    Musí se to těsto nechat do druhého dne? Nebo rovnou se muže zpracovat?A jak silná ta vrstva má být,je lepší min testa nebo víc?

  • Jana z VM | 20. 12. 2005 08:14

    Dobrý nápad, Jano! Jdu dneska na další dávku a taky smiíchám cukr s kakaem,vyzkouším, díky za radu !! Je to opravdu super cukrovíčko !!

  • Jana Han | 19. 12. 2005 18:08

    Ahoj vsem. Myslim, ze jsem prisla nato proc se me kulicky roztekly. Bylo to jedine cukrovi, kde jsem kombinovala maslo a margaryn. protoze druha varka cukrovi uz jen s maslem vysla dobre a kulicky jsou krasne. Testa jsem pouzila na obaleni opravdu jen malou vrstvu. Prave jsem je dopekla. Tentokrat jsem orisky oloupala a trochu oprazila, ale chutovy rozdil neni zadny. Priste budu zabalovat orisky tak jak jsou. Pul davky jsem obalila v cukru smichanem s kakaem a druhou v cukru se skorici. Ty s kakaem jsou lepsi. Vynikajici cukrovi.

  • Jana z VM | 19. 12. 2005 08:21

    tento recept je téměř stejný jako "Pečené lískové ří i tomuto receptu. Je to prostě vynikající. Paní Jana Han píše, že se jí roztekly, já jsem je dělala polel toho druhého receptu a jsou z toho krásné kuličky, ani se nehnuly. Vyzkoušejte je taky, uvdiíte, že se povedou !!

  • Jana Han | 13. 12. 2005 12:34

    Cukrovi je vynikajici. Jen priste budu obalovat v hodne slabem teste, protoze se kulicky pri peceni roztecou na placicky a tak cim vetsi vrstva testa, tim vetsi placicky. Pokud jsem ovsem neudelala neco spatne. Jinak rychle, jednoduche a vynikajici.

  • Zdeněk Švarc | 6. 12. 2005 09:35

    Prosím vás, ten moučkový cukr v ingrediencích patří do těsta nebo je na obalování.Děkuji za radu.

  • LUBOR | 5. 12. 2005 17:49

    vYNIKAJÍCÍ

  • Marie Svobodová | 5. 12. 2005 16:28

    Jednu dávku jsem již vyzkoušela, bylo okamžitě snězeno, již mám připraveno těsto na další a za chvíli jdu dělat kuličky. Jsou výborné

  • jola | 16. 11. 2005 21:42

    je to jedno,pecu na stejny stupen jako linecké.

  • Jana z VM | 11. 11. 2005 08:02

    Je lépe péct v mírněji vyhřáté troubě, aby se oříšek "propekl", nebo je to jedno ? Díky za odpověď.

  • jola | 25. 10. 2005 17:07

    těsto se nevyvaluje na placku,já si vždy z kousku těsta rukama vyválím váleček,který nakrájím na stejně velké kousky,vmáčknu oříšek a dlaněmi vytvořím kuličku.tloušťka těsta kolem oříšku záleží na Vás..

  • hana | 23. 10. 2005 18:41

    prosím o radu na jakou tloušťku vyválet těsto

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Syrové Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Kuře Anča

Kuře Anča

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Loupáky - nejlepší
Loupáky - nejlepší
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Pravda o Naked Attraction: Kdo nejvíc hltá nahou seznamku! Vzdělaní, zajištění a...

Pravda o Naked Attraction: Kdo nejvíc hltá nahou seznamku! Vzdělaní, zajištění a...

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Lískové oříšky v těstě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact