• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Napište svůj komentář k receptu

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

autor: Uživatel (#339443)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra nemusí být
    • 1
      lžička koření volitelné

Postup přípravy receptu

1
Příprava těsta: Začněte tím, že ze všech surovin vypracujete hladké, soudržné těsto. Nehněťte ho zbytečně dlouho – důležité je, aby se máslo pěkně zapracovalo a těsto bylo vláčné, ale nepřehřáté. Do těsta můžete přidat - vanilku, perníkové koření, kakao, hřebíček, kurkumu, dýňové koření nebo třeba skořici.

RADA: Linecké těsto, které se nelepí a nepraská

2
Válení těsta: Těsto rozválejte na pláty silné přibližně 3 mm. Nejlépe to jde mezi dvěma archy pečicího papíru – těsto se nelepí a rozválená plocha zůstane hladká.
3
Ztuhnutí těsta: Rozválené pláty i s papírem přeneste zpět do lednice (třeba na prkénku) a nechte je chladit ideálně přes noc, ale stačí i hodina-dvě. Tím se těsto zpevní a bude se z něj lépe vykrajovat, aniž by ztrácelo tvar.
4
Vykrajování tvarů: Použít můžete speciální vykrajovátka na linecký talíř. Vychlazené těsto lehce pomoučete a co nejrychleji vykrájejte požadované tvary. Použijte k tomu také pomoučená vykrajovátka – tvary se nebudou lepit a zachovají si přesný tvar. Vkládejte je rovnou na plech. (množství je na cca 25 slepených kusů)

RADA: Jak vyválet těsto na stejnou tloušťku?

5
TIP 1: Pokud těsto začne měknout nebo se deformovat, dejte ho na pár minut zpět do lednice. TIP 2: Vždy vykrajujte nejprve vnější tvar (vykrajovátko nechce zakrojené v těstě) a teprve potom vnitřní – předejdete tak roztažení těsta a zajistíte přesné lícování.
6
Pečení: Vykrájené dílky pečte na perforované silikonové podložce (nebo pečicím papíře) v předehřáté troubě. Nastavte horkovzdušný režim na 160 °C a pečte přibližně 9 minut – okraje by měly zůstat světlé, jen lehce dozlatova.

RADA: Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete

7
Slepování: Nechte všechny dílky zcela vychladnout a slepujte až následující den. Čerstvě upečené linecké cukroví bývá velmi křehké, a tak je dobré mu dopřát čas na zvlhnutí. Pokud chcete perfektní vzhled, pocukrujte si neslepené díly a až poté slepujte.
8
Dokončení a skladování: Slepené cukroví uložte do krabičky a před podáváním jemně posypte moučkovým cukrem. Pokud cukrujete dříve, počítejte s tím, že cukr se na marmeládě rychle rozpustí.
9
TIP navíc: Od každého tvaru si připravte raději pár kousků navíc – mohou se při manipulaci poškodit, nebo... záhadně zmizet. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví Linecké cukroví
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Koření Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Maková bábovka

Maková bábovka

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Eskymo

Eskymo

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

82
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
57
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
50
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
50
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
39
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Smrt vévodkyně z Kentu (†92): Kdy bude pohřeb?

Smrt vévodkyně z Kentu (†92): Kdy bude pohřeb?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč trochu jinak
Linecký koláč trochu jinak
Linecký tvarohový koláč
Linecký tvarohový koláč
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a…
Linguine s italskou klobásou salsicciou
Linguine s italskou klobásou salsicciou
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact