• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto na vykrajované tvary
Napište svůj komentář k receptu

Linecké těsto na vykrajované tvary

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 250
      g máslo , nebo Hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citron
    • rybízová marmeláda Na slepování upečených tvarů a cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný plech a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a pocukrujeme.

RADA: Tipy na domácí zavařování

2
Zkoušela jsem péci podle různých receptů, ale tento je taková má stálice. Moc dobře se s těstem pracuje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

Linecké těsto

Linecké těsto

Linecké cukroví

Linecké cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 10. 4. 2015 17:46

    toto je spatny recept na linecke, ani to nezkousejte nebo si zkazite suroviny. Linecke je vzdy pomer 3-2-1 mouka - maslo - cukr, a vaha vanilkoveho cukru ma byt zapocitana do vahy cukru, vanilkovy cukr ne navic. jinak vanilkovy cukr je zdaleka nejlepsi kdyz si koupite poctivy vanilkovy lusk and rozmixujete do cukru, budete mit celou sklenici po ruce pro dalsi prilezitosti, a uvidite ze ten kupovany chutna uplne synteticky ve srovnani.

  • Petra Papírníková | 9. 12. 2014 17:23

    Je to neuskutečnitelný recept absolutně nepoměr tuku, mouky i cukru. Myslím, že se to vůbec nedá vyválet. Chtěl bych utoho být jak zadavatel tohoto receptu s tím těstem pracuje. Je nutno takový recept odstranit neb je neuskutečnitelný a nedá se těsto užít tak jak je zde popsáno. Je to šmejd.

  • Petra Papírníková | 9. 12. 2014 17:19

    Nejhorší co jsem kdy četl nepoměr tuku, mouky, cukru, chtěl bych vidět, jak se to vůbec někomu mohlo podařit podle této receptury vyrobit a upéct.Je to prostě závadný recept a již by ho měl někdo vyřadit. Je neuskutečnitelný.........

  • Katka | 7. 12. 2014 14:09

    Ano ano taky jsem musela přidat máslo a žloutek jinak to byla drobenka, zatím odpočívá v lednici, tak uvidím jak se s nim bude pracovat

  • Tereza | 3. 12. 2014 20:41

    Podle me jste cerstve rozvedena zena, kterou opustil manzel kvuli vareni.. Nebo uz chudak umrel hlady. Nejhorsi recept nejhorsi kucharka:) :-! :-$

  • nelina | 3. 12. 2014 14:06

    Skončilo v koši, ani z košíčku nešlo vyklepat. Smazat recept! :-X

  • Vlastina | 20. 4. 2014 20:18

    Opravdu velmi nepovedeny recept, bohuzel jsem cetla recenze az po. Tvrde suche. :'(

  • Dáša | 21. 12. 2013 07:55

    Těsto bylo super a krásně se to povedlo. Jsou trochu sladší, ale moc chutnají :-)

  • beruska | 12. 12. 2012 23:21

    tak s tim naprosto souhlasim, po pridani dalsiho masla 120g a jednoho zloutku jsem z drobenky udelala testo.

  • M | 16. 12. 2011 16:01

    Nejhorsi testo na linecke, ktere jsem kdy zkousela. Vzhledem k pomeru masla a mouky dobre tak leda na drobenku... Nedoporucuju!

  • Dinny | 2. 12. 2011 14:37

    Gábi, můžeš dát jinej margarín, kterej je na bázi naší Hery. Nebo můžeš dát klidně máslo.:) (Já ho upřednostňuju, má to pak lepší chuť.)

  • anna | 1. 12. 2010 09:33

    prosim vas jakm dlouho se peče

  • Gabriela | 24. 11. 2010 16:35

    mam jednu otazku, muze se dat do testa neco jineho misto te hery?...protoze ziju v Nemecku a Heru nam tu neprodavaji :-))

  • paja81 | 20. 11. 2010 15:14

    Prijene, ale trochu krehke testo

  • recepty 73 | 30. 11. 2009 07:39

    Linecké je linecké!Už jsem se solamylem zkoušel,ale úspěch to nemělo.Banánky dělám taky z lineckého.Měl jsem i pudinkové-pečené,ani to nám nejelo.Ale je pravda,že se se solamylovým těstem dobře pracuje!Jiří

  • Miroslava Severová | 27. 11. 2009 22:33

    Zkuste dát 30 dkg mouky a 20 dkg solamylu, jinak ostatní ingredience dávám stejně. S těstem se krásně pracuje a za další a to je za 1. hned po upečení jsou krásně měkké, vůbec se nemusí nechat rozležet.

  • Šárka Tkáčová | 10. 12. 2007 17:05

    Pro Pavlínu a Evu,holky,hodně záleží na mouce,ta levná ze supermarketů je nanic,obsahuje málo lepku,kupuji jen Penam dvounulku.Ale tento recept vyzkoušený nemám,držím se poměru 1:2:3,jak už tady bylo napsáno u jiného receptu.

  • Eva Kalkušová | 10. 12. 2007 12:22

    Jsem na tom stejně jako Pavlína. Včera se mi také těsto hrozně trhalo, v lednici bylo na odležení přes hodinku. Poměr 480 g hl. mouky, 200 g cukru moučka, 280 g másla, 4 žloutky, citr. kúra a 2 lžičky citr. šťávy. Nedalo mi to a přidala jsem máslo a bylo to ještě horší. Tak jsem přidala mouku a trhalo se. Tak jsem se naštvala a přidala mléko a trošku mouky na zaprášní a šlo to. Těsto se nelepilo, dalo se krásně vyválet, netrhalo se a po upečení je krásně vláčné. Akorát není tak krásně hladké, ale to může být tím, že nebylo v lednici na odležení.

  • Eva Přecechtělová | 20. 11. 2007 21:38

    Na linecké mám starý recept po babičce: 400g mouky, 200g cukru, 3 žloutky, 250g másla (nejraději peču z másla nebo Stely), šťáva i kůra z 1/2 citronu, linecké košíčky dělám - recept na webu "Ovocné košíčky II"

  • Zita Matejkova | 19. 11. 2007 11:49

    Na 500g hl.mouky dávám 160g cukr moučka a 320g másla,dále stejné 2 žloutky,citron.kůra + lžička citron.šťávy a jsem s ním maximálně spokojená.Podle mě je tam hodně cukru a málo másla.

  • Anonym | 18. 11. 2007 19:52

    tento recept dělám leta, začínala jsem s ním jako novomanželka před 20 lety (recept mám od babičky) a s různými obměnami děláv na vánoce všechno cukroví , jednou dám kakao , kokos , ořechy atd.

  • Alena Tarabová | 3. 1. 2007 15:08

    Podle mě je na toto množství málo tuku a hodně cukru, mám osvědčené při pečení, že čím méně cukru, tím je těsto křehčí. Na 300-350g hl.mouky dávám 80g cukru a 200g tuku,2 žloutky a 1 vanilkový cukr.Vyvaluji mezi dvěma foliemi.Pokud je řidší (větší žloutky) přidám mouku.S tímto těstem jsem spokojená, je z receptu na Linecké košíčky.

  • Pavlína Votkeová | 2. 1. 2007 14:51

    Tak fakt nevím, kde je chyba. Ani po namazání a odležení se to nezlepšilo. Ba možná naopak, čím dál tvrdší. No uvidíme za rok.

  • Maruš | 17. 12. 2006 11:09

    Tak tedy fakt nevím,těsto jsem dělala ještě jednou pro dceru a šlo to.Žloutky jsem měla spíš větší,mám domácí vejce a ta šťáva byla taky z půlky spíše většího citrónu.Heru beru z chladničky a nakrájím na několik kousků.Rukama zpracuji těsto,trvá to poněkud déle,než se spojí.Mrzí mě,že máte problémy,jinak snad přidat trochu tuku,jak radí Hanka.

  • Hana Rožníčková | 16. 12. 2006 19:53

    Radko, určitě přidej tuk a nech ho do zítra odpočinout v lednici.

  • Radka Mondi | 16. 12. 2006 18:45

    Mám podobný problém jako p.Pavlína.Těsto není vláčné a nedá se rozválet, drolí se.Co mám přidat?Tuk?Vodu?..díky!

  • Maruš | 12. 12. 2006 11:28

    Zrovna včera jsem těsto dělala z 1 1/2 dávky.Použila jsem Heru,těsto po zpracování bylo necelou hodinku v chladu a dělalo se s ním dobře,nelepilo se ani nedrobilo a nezdálo se mi po upečení nijak moc křehké.Tvrdé je,ale po slepení marmeládou a pár dní odležení zvláční.Včera jsem slepila a dnes je už vláčnější,tak toho se nebojte.Část ještě budu slepovat punčovou náplní.Opravdu neumím poradit,kde je chyba,možná někdo zkušenější mrkne na recept a poradí.

  • Pavlína Votkeová | 11. 12. 2006 22:03

    Nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Těsto se mi zdálo málo vláčné. (špatný poměr mouky a tuku?)Po upečení nezvykle křehké a tvrdé. Zatím jsem nepromazávala.Pak to bude jistě lepší.

  • Beáta Tekeliová | 22. 11. 2006 14:47

    Souhlasím stím,že tento recept je velmi oblíbený a hlavně rychlí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

32
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
29
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
20
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Těstoviny se špenátem a…
19
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto klasické
Linecké těsto klasické
Linecké těsto pro začátečníky
Linecké těsto pro začátečníky
Linecké těsto z javorového sirupu
Linecké těsto z javorového sirupu
Linecké třené cukroví I.
Linecké třené cukroví I.
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto na vykrajované tvary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact