• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
Napište svůj komentář k receptu

Linecká velikonoční vejce

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecká velikonoční vejce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 310
      g hladká mouka
    • 210
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • Náplň
    • dětské piškoty
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • máslo
    • hnědý rum
    • džem
    • čokoláda na vaření
    • ztužený tuk
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak, aby ležely rovně. V mírné troubě upečeme. Vychladlé spojíme náplní tak, že nameleme piškoty, smícháme s přiměřeným množstvím cukru, vanilkovým cukrem, máslem a dochutíme rumem.
2
Dovnitř každého vajíčka vložíme kousek džemu. Hotové cukroví natřeme polevou a posypeme cukrovým barevným máčkem, nebo jinak dozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 27. 3. 2008 12:59

    Vajíčka byla moc dobrá, jen bych potřebovala na příště poradit nějaký trik na formování těsta. Zkoušela jsem to s pomoučněnou lžicí, ale dělalo se mi to dost špatně, moc mi to nešlo vyklopit. Po upečení byl povrch hrbolatý. Zdobila jsem bílou a hořkou čokoládou a cukrovými kuličkami a srdíčky. Uvítala bych nějakou radu, aby to šlo lépe tvarovat.

  • Jana | 19. 3. 2008 10:36

    Tak jsem v neděli tahle linecká vejce spáchala a výsledek je fakt dobrý! Jsou moc dobrá a krásně vypadají - nepolévala jsem je čokoládou celá, ale jen tu horní půlku která je vidět a přes to jsem udělala různě cik caky z rumové polevy přibarvené jedlými barvami. Do náplně jsem přidala pár lžic vařeného pudinku, aby byla vlhčí a těsto se rozleželo. Nepekla jsem ve lžících, ale jak tu někdo psal - lžíci namočila v mouce, natlačila těsto a tvar vyklepla na plech. Nebyl žádný problém. Suroviny jsem si přepočetla na půl kf mouky a vyšlo mi 35 naplněných vajec. Mám z nich fakt radost.

  • Ivča R. | 14. 4. 2006 10:52

    Velmi dobrý. V pondělí jsem upekla a rychle mizí.Pekla jsem se lžícemi, měla jsem jich 10. Cukroví se peklo rychle, šlo to dobře.Náplň je výborná.

  • Beatrice Ross | 12. 4. 2006 21:10

    A co kdyby se to zkusilo dat do jiz tvarovane formy na 9 (a jiz ozdobenych) vajec? Forma je ovsem spis na vajicka dortove jakkosti, ale treba by se dala pouzit i zde. Formu mozno objednat od Ashton-Green (1-800-609-1188), cislo kat. B300.27

  • Jana Wernischova | 30. 3. 2006 10:02

    Dík za diskusi, rozhodně to vyzkouším a už se těším. Kdyby nejhůř bylo, tak zkrátka vajíčka jen vykrájím, budou placatá jako na vánoce a třeba se o to víc vydovádím se zdoboením.

  • Di | 29. 3. 2006 14:34

    No mě to došlo až teď při Vaší diskusi. Já jsem lžíci použila jen pro tvarování - namočila ji do hladké a mouky a těsto z ní vyklopila. Jinak bych to asi pekla celý den. Ale já jsem kdysi podobný recept už dělala, tam byl tento návod, takže jsem o jiném ani neuvažovala. Zdejší těsto však bylo mnohem chutnější a křehčí.

  • Airan | 29. 3. 2006 14:27

    Mate vsechni pravdu, konzultovala jsem to s pani Tichou. Nicmene myslim si, ze i bez lzic by to slo. Ja osobne se na ta vajicka chystam, urcite to bude ozdoba velikonocniho stolu (krasna a navic jedla:-) A my zase o neco malo tezsi na vaze...

  • Jitka Malinová | 29. 3. 2006 13:50

    Domnívám se, že se to peče i se lžicemi, linecké je upečené rychle. Obdobně peču lekníny, vykrajuji hvězdičky a pokládám na 1/2 skořápky se kterou to peču.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2006 12:59

    Já jsem ale taky pochopila, že se mají podložit lžíce s těstem, aby ležely na plechu rovně. Snad to paní Jana vysvětlí?:-) Nebo Di, když už je pekla?

  • Airan | 29. 3. 2006 12:17

    Janicko, pani Ticha nenapsala, ze se lzice maji davat do trouby:-) Lzice se pouzivaji jen jako formicky:-) Protoze s recepty pani Tiche mam ty nejlepsi zkusenosti, vim, ze to bude super!

  • Jana Wernischova | 29. 3. 2006 10:35

    Paní Tichá, řekněte prosím: co to udělá s těmi lžícemi v troubě a kolik ks z toho tak vyjde? Źádné extra lžíce doma nemám, jen ty nerez co normálně používáme - bojím se že je zničím a ještě u toho budu stát dva dny. Nebo čím ty lžíce nahradit? Co formičky na velké medvědí tlapky?

  • Di | 18. 3. 2006 20:55

    Velmi dobrý recept, vyzkoušela jsem vloni. Pečtě a plňte raději několik dnů předem, aby se cukroví rozleželo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Dětské piškoty Džem Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Míša řezy
Míša řezy
15
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Na Love Islandu se líbala se ženou: Teď už má zas po boku muže!

Na Love Islandu se líbala se ženou: Teď už má zas po boku muže!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact