• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Linecká kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Linecká kolečka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecká kolečka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 400
      g tuk (Hera, Stela, Perla...)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      žloutek
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny v chladnu odpočinout, vyválíme plát a vypichujeme kolečka. Polovinu plných, druhou polovinu s otvorem uprostřed. Po upečení slepíme pikantní marmeládou.
2
Používám i jako podlep pod kokosky a jiné druhy cukroví. Těsto nelepí ani se netrhá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lulu kkk | 23. 12. 2008 20:03

    Moc dobre linecke, doporucuji.

  • Maruš | 12. 12. 2007 22:26

    Upečeno,hotovo.S těstem se moc dobře pracovalo.

  • Yveta | 11. 12. 2007 13:38

    I já s úspěchem používám tentýž recept, i když ty žloutky tam mám na základní dávu 30:20:10 uvedené 3, ale když jsou vajíčka dost velká, dávám také jen 2. Ale mám malou fintu - když dělám těsto, začnu tím, že žloutky utřu s cukrem do pěny, pak přimíchám mouku, do které ještě přidám trošku prášku do pečiva. Pak to teprve vyklopím na vál a dopracuji klasicky rukama. Prostě postupuji, jako bych dělala třené linecké těsto. Je to sice pracnější, ale výsledek je naprosto skvělý, upečená kolečka jsou nádherně nadýchaná, linecké mám teď mnohem lepší než kdy dříve.

  • Ivana C. | 10. 12. 2007 07:52

    Naprosto souhlasím se Sisinkou!! Tento recept používám třetí rok, do té doby jsem zkoušela samé zaručené postupy a všechny se docela špatně vyvalovaly a praskaly. Já dělala linecké tuto sobotu a byla zase radost s těstem pracovat!!

  • Sisinka | 9. 12. 2007 11:04

    Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Všechny modifikace se škrobovou moučkou apod. nestojí za nic! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr). Máslo by mělo být máslo (!), šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.

  • Katka Åkesson | 19. 12. 2006 19:22

    Ja mam elektrickou troubu. Na kolik stupnu se to pece a kolik minut. Bydlim ve Svedsku a chci pect ceske cukrovi. Poradi mi nekdo ??

  • Kukurukuku | 4. 12. 2006 22:32

    Podle zkušenosti a chuti vím, že do lineckého těsta je mnohem lepší přidávat místo tuku máslo. Má pak mnohem lepší chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Pikantní marmeláda Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Citronová poleva

Citronová poleva

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Podkova - dort

Podkova - dort

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Linecká kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact