• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
Napište svůj komentář k receptu

Limonáda z černého bezu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limonáda z černého bezu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      lžička citron
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      l voda převařená

Postup přípravy receptu

1
Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté plátýnkem na slunném místě asi 3-5 dnů. Občas zamícháme. Potom scedíme a uchováváme v ledničce. Nejvíce mi chutná, když už trochu perlí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

Mangová limonáda

Mangová limonáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 9. 2014 20:35

    https://www.caro.cz

  • Ivana Císařová | 17. 6. 2009 08:18

    HURÁ! Už jsem to chtěla vylít, ale po reakci paní Radky jsem vydržela. A asi to bylo i tím, že se konečně u nás na Vysočině na dva dny oteplilo. Ze dvou 5litrových sklenic , co mám na chalupě za oknem, včera jedna vykvasila a já po 40 letech ochutnala TU DOBROTU. A vychlazené je to božské, přesně ta chuť jako kdysi. Hned jsem naložila další várku: 5l vody, 8 velkých květů bezu, 25 dkg cukru, 1/8l octa, půl citronu na plátky - ocet tomu dá jinou chuť. Jinak dělám léta letoucí sirup a ten je samozřejmě bez octa.

  • Radka Křížová | 16. 6. 2009 21:37

    připojuju se k paní Ivaně,taky mi moc chutná..já teda dělám podle babiččina receptu,kde je cukr na hrnky a vodu nepřevařujem...děláme vždycky kýbl a vypije se v pohodě,jednu slijeme a druhou chystáme..jo a nenecháváme odležet tak dlouho, jen jeden den ve sklepě

  • Ivana Samcová | 16. 6. 2009 18:49

    My jí pijeme taky za čerstva. Jen jí, když se slije, dáme do lednice a během krátké doby (jsou to jen 3 litry) vypijeme. Bublinky se nám většinou objeví, když už dochází. Pamatuju si, když jsem byla malá a mamka ji dělala, byla taky víc bublinková. Paní Marie, chápu, když napíšete, že vám to nechutná, je to vaše chuť, vaše právo. Jen nevím, proč píšete, že to není dobré. Podle naší rodiny určitě je.

  • Radka Křížová | 15. 6. 2009 22:07

    my ji děláme pořád,ale překvašená nám nechutná,pijeme ji začerstva...je vynikající. Poslední várka nám zbublinkovala celkem solidně,takže si myslím,že konzervanty to nebude

  • Lenka H. | 15. 6. 2009 14:24

    Limonádu dělával dědeček a byla skvělá. Já ji dělala před lety a taky nám chutnala. Aktuální zkušenost ale nemám.

  • marie mateju | 15. 6. 2009 10:17

    je jedno jestli je to limonáda nebo šampus-není to dobrý,ale sirup a kosmatice máme rádi.

  • Ivana Císařová | 15. 6. 2009 09:53

    MYSLÍM, ŽE JE ÚPLNĚ JEDNO, JESTLI BUDE LIMONÁDA NA SLUNKU NEBO VE SKLEPĚ. Když jsem byla děcko, tak jsme tuto limonádu (ještě jsme přidávali ocet) dělali pořád - byla to výborná perlivá limonáda. Teď jsem ji po 40 letech zkusila a po bublince ani stopa. Moje klegyně mají lautr stejnou zkušenost. Myslím, že jak se do všeho, včetně citronů a vody, perou samé konzervanty, éčka atd., tak limonáda není absolutně schopná vykvasit. Vlastně chemie není akorát v bezince, a to kdoví jestli, pokud nad ní přeletělo práškovací letadlo. Takže se obávám, že na slunku vykvašené perlivé limonády se už nedočkám. Napadlo mě přidat kvasinky, ale ani nemám náladu to zkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Americké muffiny

Americké muffiny

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

131
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
15
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact