• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek na česneku
Napište svůj komentář k receptu

Lilek na česneku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek na česneku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lilek 2-3
    • 1
      ks česnek
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Lilek nejprve nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 10 minut stát, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu (nutné, jinak by mohl být hořký).
2
Plátky obalíme nejprve v mouce a pak ve vajíčku a ihned smažíme na oleji, z každé strany opečeme do zlatova. Česnek nakrájíme na malé kostičky a hotový lilek jím posypeme.
3
Podáváme ihned teplé. Jako přílohu můžete podávat vařený brambor, nebo jenom zeleninový salát. Je to velice dobré a rychlé občerstvení i pro nečekanou návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 22. 7. 2007 14:29

    Lilek jako takový je velmi chutná plodina,ale jestli jej někdo má rád,tak ať jej skusí na grilu.Lilek nakrájíme,osolíme a necháme asi tak hodinu v marinádě kterou si každý připraví podle svého.Pak jej grilujeme až dö doby kdy je po obou stranách do hněda.Opravdu je moc chutný.

  • Dáša | 24. 4. 2007 16:12

    Loupe se ta fialová část lilku? Chtěla bych to vyzkoušet a nerada bych to pokazila.

  • Anonym | 1. 4. 2007 18:24

    Jedním slovem: VYNIKAJÍCÍ!

  • Honza | 23. 3. 2007 15:51

    Lilek spíše než nerovnoměrně solit doporučuji dát do misky a zalít osolenou vodou!!! A min. na hodinu! Funguje to mnohem lépe, pak ho vymačkejte přes kuch. papír a je to :)

  • Josef Mesy | 22. 12. 2006 12:29

    Skutečně výborné, podávali jsme ho i s vařenou rýží a zeleninou a též pikantní.

  • Jana N. | 17. 11. 2006 12:46

    Opravdu výborné !!!! Nikdy mi tak nechutnal jako takto připravený. Nemůžu jíst majonézu a s tím jogurtem je to skvělé.

  • Světlana | 29. 10. 2006 20:55

    Kdysi Martha Elefteriadu někde uváděla řeckou domáci variantu tohoto receptu : vypocený lilek obalit v hrubé mouce, osmažit a hned podávat s vychlazenou omáčkou z kvalitního jogurtu se solí a česnekem. Je to lehčí než smažení s vejcem a majonéza, a měla pravdu, je to velmi dobré. :-)

  • Milan Heřmanský | 25. 10. 2006 11:45

    Musím uznat, že recept mě opravdu mile překvapil. Nemá to chybu. Není to sice kus flákoty, ale maso taky není vše a navíc je to i zdravé jídlo. Hlavně pro vysoký krevní tlak .

  • Martina | 7. 9. 2006 22:27

    Malem bych vyhodila darovany lilek od sousedu, zkusila jsem i s cesnekovou majonezou a nema chybu, chutna i priteli, ktery mel z receptu s lilkem strach, diky moc!

  • andrea ohlsson | 26. 8. 2006 18:42

    na lilky jsem dostala vyborny recept od me cinske kamaradky. Nalozi je take nakrane do cesneku, pak uvari omacku ze sojove omacky, vinneho octa, cukru a soli a v te potom povari lilek. Je to vyborne.

  • Jana Č. | 28. 7. 2006 09:14

    Toto jídlo bylo na švédských stolech v Černé Hoře, bez česneku a v těstíčku. Připomínalo mi chutí houbové řízky a bylo to vynikající.

  • Jana | 14. 7. 2006 11:51

    Takhle já připravuji cuketu,jen bez vejce-obalím v mouce a osmažím.S česnekovou majonézou výborné,jíme s chlebem.Čerstvě pečené je to nejlepší,plátky nesmí být moc silné,tak půl cm.K tomu rajčatový salát.

  • Radovan Levický | 13. 7. 2006 11:40

    Je to veľmi výborné jedlo, hlavne s tou kyslou smotanou zmiešanou s cesnakom. Ak je smotana dobre vychladená, tak v lete to nemá žiadnu chybu.

  • Martin | 14. 4. 2006 17:03

    Je to moc dobrý jen bych ten lilek nechal stát déle než 10min, ale aspon 30min až hodinu. Na smažený lilky dávám zákysanou smetanu do který zamíchám drcený česnek :-)

  • Alena Y. | 18. 3. 2006 21:04

    Ano, moje mama to take dela a je to moc dobry. Akorat po osmazeni smicha cesnek s majonezou, timto potre platky lilku a shrne do kornoutku, do kt. prida prouzek rajce a kudrnku na ozdobeni!!!!

  • Alena D. | 14. 7. 2005 22:02

    Jedla jsem tohle jidlo na Ukrajina a bylo to vyborny. Zrovna vcera jsem videla lilky v akci, ale nevedela jsem, jak je pripravit, takze Vas recept mi akorad kapnul do noty. Vrele dekuju!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Lilek Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Banánové placičky

Banánové placičky

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

54
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Exmanželka Ondřeje Rumla Doris Martinez: Gottova múza se podruhé vdala

Exmanželka Ondřeje Rumla Doris Martinez: Gottova múza se podruhé vdala

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Lilek na česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact