• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Líčka na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Líčka na zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 47
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
    • 350
      g mrkev
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • tymián
    • hovězí vývar dle potřeby
    • rozmarýn
    • 300
      ml červené víno
    • 8
      ks nové koření (lze použít i mleté)
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 800
      g hovězí líčka - očištěná

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou očištěnou kořenovou zeleninu a dále smažíme do zrůžovění zeleniny. Po osmažení zeleniny přidáme ještě krátce orestovat protlak s rozmačkaným česnekem, vše osolíme, přidáme nové koření, snítku rozmarýnu a tymiánu, přilijeme červené víno a vývar. Vývaru dáme jen tolik, aby byla líčka ponořená a pak pod poklicí pomalu dusíme doměkka na mírném plameni za občasného promíchání a podlití vývarem dle potřeby.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Líčka po změknutí buď vyndáme, zeleninu s vývarem propasírujeme a líčka do propasírované zeleniny vložíme zpět prohřát. Nebo můžeme jen vyndat kuličky nového koření a větvičky ze snítek bylinek pokud nám v sosu nevadí kousky zeleniny.

RADA: Tipy na další skvělé recepty z hovězího

3
Líčka na zelenině nezahušťujeme, zelenina nám udělá dostatečně hutný sos, který po uvaření jen zjemníme ořechem másla, který již nevaříme, jen ho necháme v horkém sosu volně rozpustit.
4
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem či noky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Bylinkovo-celerová líčka

Bylinkovo-celerová líčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonatána | 17. 11. 2021 13:23

    Poprvé v životě jsem dělala líčka asi před rokem. Hledala jsem v receptech něco, u čeho nebudu muset stát u plotny několik hodin a našla jsem tento recept. Jednoduchý, rychlý a výsledek výtečný. Od té doby už jsem líčka dělala vícekrát a receptu se držím. Spokojeně si pomlaskával každý, kdo ochutnal. :) Děkuji.

  • Jaroslava Slabá | 10. 2. 2017 12:48

    Oběd byl famózní, výborně dochucený s plnou vůní. Chvála se na líčka hrnula ze všech stran stolu a pravda je, že i já jsem byla velmi spokojená se svojí prací. Děkuji O:-)

  • Jitka Došková | 23. 9. 2015 08:00

    Slyšela jsem o hovězích líčkách na víně hodně chvály, mnohokrát je viděla připravovat v televizi a dlouho jsem se na ně taky těšila. Včera jsem sehnala posledních 50 deka líček a za pomoci receptu vytvořila něco opravdu výjimečného. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí líčka Hovězí vývar Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rozmarýn Sůl Tymián

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Tartaletky

Tartaletky

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
12
Bůčková roláda v alobalu
Bůčková roláda v alobalu
12
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
11
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Velký krok prince George (12): Kam půjde na střední

Velký krok prince George (12): Kam půjde na střední

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Levné masové placičky
Levné masové placičky
Levný dort - srdce
Levný dort - srdce
Levný houskový knedlík
Levný houskový knedlík
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
  • Recepty.cz
  • Líčka na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact