• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Liboví moravští vrabci - dietní
Napište svůj komentář k receptu

Liboví moravští vrabci - dietní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Liboví moravští vrabci - dietní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g vepřová kýta Libová
    • 10
      g rostlinný olej
    • 40
      g cibule
    • sůl
    • kmín
    • česnek
    • 3
      g hladká mouka
    • 1
      lžička rajský protlak Nebo kečup

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého míchání krátce opečeme.
2
Podlijeme je vodou, osolíme, přidáme rajčatový protlak (kečup), rozetřený česnek, kmín a pečeme je nebo dusíme, až maso změkne. Občas je zamícháme a podlijeme malým množstvím vody.
3
Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kovaříková | 5. 11. 2008 12:40

    Myslím, že slovo dietní zřejmě být použito nemělo, ale je mi jasné, jak to autorka receptu myslela. Obvykle se totiž dělají brabci z prorostlého vepřového nebo z bůčku. Já brabce dělám obvykle z plecka a jednou za čas to, myslím, nikomu neuškodí, pokud ovšem nemá nějaké zdravotní problémy.

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 19:23

    Nie som proti bravčovému, aj keď ja osobne ho kupujem veľmi zriedka, ale ak je v názve slovo "diétny", tak tam by bravčové a knedlíky byť nemali. Ale na druhej strane aká diéta ? Diéty sú rôzne, nie iba redukčné, chcelo by to upresniť. Údaje som čerpala z rôznych zdrojov, všade sa uvádzajú hodnoty v uvedenom rozmedzí 20- 60 g. Záleží totiž aj na druhu ošípanej.

  • Andrea Bubílková | 16. 10. 2008 08:43

    ja bych moc neresila jestli je neco dietniho nebo ne, protože při správné dietě se ma jist vše ale přiměřeně protože tělo potřebuje živočišné tuky aby mohlo fungovat takže občas vepřové maso neuškodí :-)

  • Mirka P. | 8. 8. 2008 19:20

    Nevím, odkud jste čerpala tyhle hodnoty, Terezko, já jsem našla v kalorických tabulkách, že ve 100 g libové vepřové kýty je asi 17,7 g tuku a přibližně stejné množstvíí bílkovin. To mi ale nepřijde tak důležité jako fakt, že tady lékaři i dietologové libové vepřové maso doporučují lidem např. po infaktu :-).

  • Tereza J. | 8. 8. 2008 17:58

    Mirka, aj to nachudšie bravčové mäso obsahuje 20 - 30 g tuku v 100 g mäsa, teda 1/3 mäsa je čistý tuj, tu neide o viditeľný tuk, ten tuk je v každej bunke toho mäsa, to sa odstrániť nedá :)))

  • Mirka P. | 8. 8. 2008 17:30

    Knedlíky pravda moc dietní nejsou, ale libového vepřového masa se musím zastat.

  • Tereza J. | 8. 8. 2008 14:10

    ...ani to bravčové veľmi diétne nie je...bravčové stehno obsahuje 20 - 60 g tuku v 100 g mäsa.

  • Markéta Poláčková | 8. 8. 2008 14:06

    No, já si teda pod slovem dietní představuji něco jiného... knedlíky to určitě nejsou...

  • Sváťa | 28. 1. 2008 18:09

    Noo tak s těma knedlíkama to musí být opravdu dietní :))) :DD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Liboví moravští vrabci - dietní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact