• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Liboví moravští vrabci - dietní
Napište svůj komentář k receptu

Liboví moravští vrabci - dietní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Liboví moravští vrabci - dietní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g vepřová kýta Libová
    • 10
      g rostlinný olej
    • 40
      g cibule
    • sůl
    • kmín
    • česnek
    • 3
      g hladká mouka
    • 1
      lžička rajský protlak Nebo kečup

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého míchání krátce opečeme.
2
Podlijeme je vodou, osolíme, přidáme rajčatový protlak (kečup), rozetřený česnek, kmín a pečeme je nebo dusíme, až maso změkne. Občas je zamícháme a podlijeme malým množstvím vody.
3
Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kovaříková | 5. 11. 2008 12:40

    Myslím, že slovo dietní zřejmě být použito nemělo, ale je mi jasné, jak to autorka receptu myslela. Obvykle se totiž dělají brabci z prorostlého vepřového nebo z bůčku. Já brabce dělám obvykle z plecka a jednou za čas to, myslím, nikomu neuškodí, pokud ovšem nemá nějaké zdravotní problémy.

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 19:23

    Nie som proti bravčovému, aj keď ja osobne ho kupujem veľmi zriedka, ale ak je v názve slovo "diétny", tak tam by bravčové a knedlíky byť nemali. Ale na druhej strane aká diéta ? Diéty sú rôzne, nie iba redukčné, chcelo by to upresniť. Údaje som čerpala z rôznych zdrojov, všade sa uvádzajú hodnoty v uvedenom rozmedzí 20- 60 g. Záleží totiž aj na druhu ošípanej.

  • Andrea Bubílková | 16. 10. 2008 08:43

    ja bych moc neresila jestli je neco dietniho nebo ne, protože při správné dietě se ma jist vše ale přiměřeně protože tělo potřebuje živočišné tuky aby mohlo fungovat takže občas vepřové maso neuškodí :-)

  • Mirka P. | 8. 8. 2008 19:20

    Nevím, odkud jste čerpala tyhle hodnoty, Terezko, já jsem našla v kalorických tabulkách, že ve 100 g libové vepřové kýty je asi 17,7 g tuku a přibližně stejné množstvíí bílkovin. To mi ale nepřijde tak důležité jako fakt, že tady lékaři i dietologové libové vepřové maso doporučují lidem např. po infaktu :-).

  • Tereza J. | 8. 8. 2008 17:58

    Mirka, aj to nachudšie bravčové mäso obsahuje 20 - 30 g tuku v 100 g mäsa, teda 1/3 mäsa je čistý tuj, tu neide o viditeľný tuk, ten tuk je v každej bunke toho mäsa, to sa odstrániť nedá :)))

  • Mirka P. | 8. 8. 2008 17:30

    Knedlíky pravda moc dietní nejsou, ale libového vepřového masa se musím zastat.

  • Tereza J. | 8. 8. 2008 14:10

    ...ani to bravčové veľmi diétne nie je...bravčové stehno obsahuje 20 - 60 g tuku v 100 g mäsa.

  • Markéta Poláčková | 8. 8. 2008 14:06

    No, já si teda pod slovem dietní představuji něco jiného... knedlíky to určitě nejsou...

  • Sváťa | 28. 1. 2008 18:09

    Noo tak s těma knedlíkama to musí být opravdu dietní :))) :DD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
24
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Liboví moravští vrabci - dietní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact