• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Liboví moravští vrabci - dietní
Napište svůj komentář k receptu

Liboví moravští vrabci - dietní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Liboví moravští vrabci - dietní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g vepřová kýta Libová
    • 10
      g rostlinný olej
    • 40
      g cibule
    • sůl
    • kmín
    • česnek
    • 3
      g hladká mouka
    • 1
      lžička rajský protlak Nebo kečup

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého míchání krátce opečeme.
2
Podlijeme je vodou, osolíme, přidáme rajčatový protlak (kečup), rozetřený česnek, kmín a pečeme je nebo dusíme, až maso změkne. Občas je zamícháme a podlijeme malým množstvím vody.
3
Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kovaříková | 5. 11. 2008 12:40

    Myslím, že slovo dietní zřejmě být použito nemělo, ale je mi jasné, jak to autorka receptu myslela. Obvykle se totiž dělají brabci z prorostlého vepřového nebo z bůčku. Já brabce dělám obvykle z plecka a jednou za čas to, myslím, nikomu neuškodí, pokud ovšem nemá nějaké zdravotní problémy.

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 19:23

    Nie som proti bravčovému, aj keď ja osobne ho kupujem veľmi zriedka, ale ak je v názve slovo "diétny", tak tam by bravčové a knedlíky byť nemali. Ale na druhej strane aká diéta ? Diéty sú rôzne, nie iba redukčné, chcelo by to upresniť. Údaje som čerpala z rôznych zdrojov, všade sa uvádzajú hodnoty v uvedenom rozmedzí 20- 60 g. Záleží totiž aj na druhu ošípanej.

  • Andrea Bubílková | 16. 10. 2008 08:43

    ja bych moc neresila jestli je neco dietniho nebo ne, protože při správné dietě se ma jist vše ale přiměřeně protože tělo potřebuje živočišné tuky aby mohlo fungovat takže občas vepřové maso neuškodí :-)

  • Mirka P. | 8. 8. 2008 19:20

    Nevím, odkud jste čerpala tyhle hodnoty, Terezko, já jsem našla v kalorických tabulkách, že ve 100 g libové vepřové kýty je asi 17,7 g tuku a přibližně stejné množstvíí bílkovin. To mi ale nepřijde tak důležité jako fakt, že tady lékaři i dietologové libové vepřové maso doporučují lidem např. po infaktu :-).

  • Tereza J. | 8. 8. 2008 17:58

    Mirka, aj to nachudšie bravčové mäso obsahuje 20 - 30 g tuku v 100 g mäsa, teda 1/3 mäsa je čistý tuj, tu neide o viditeľný tuk, ten tuk je v každej bunke toho mäsa, to sa odstrániť nedá :)))

  • Mirka P. | 8. 8. 2008 17:30

    Knedlíky pravda moc dietní nejsou, ale libového vepřového masa se musím zastat.

  • Tereza J. | 8. 8. 2008 14:10

    ...ani to bravčové veľmi diétne nie je...bravčové stehno obsahuje 20 - 60 g tuku v 100 g mäsa.

  • Markéta Poláčková | 8. 8. 2008 14:06

    No, já si teda pod slovem dietní představuji něco jiného... knedlíky to určitě nejsou...

  • Sváťa | 28. 1. 2008 18:09

    Noo tak s těma knedlíkama to musí být opravdu dietní :))) :DD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

236
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
15
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Liboví moravští vrabci - dietní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact