• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Letní mls
Napište svůj komentář k receptu

Letní mls

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní mls
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda 3-4 horká
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka prášek do pečiva
  • Poleva
    • 500
      g ovoce jakékoli sezonní ovoce, popřípadě i kompotované
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      dl voda
    • 4
      dl sirup jablečný, mandarinkový,...

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si upečeme piškot. Můžete použít svůj recept na piškot - tenhle mám však ráda, protože je pěkně nadýchaný. 4 vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny 1 minutu při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. 3 minuty šleháme a nakonec pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Teď už šleháme pomalu. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymaštěný a vysypaný plech a ihned vložíme do předehřáté trouby: elekrická 200-225 °C, plynová 3-5 stupeň. Pečeme 10-15 minut a nepropichujeme, aby piškot neklesl. Po upečení necháme zchladnout.
2
Až je piškot chladný, poklademe ho nakrájeným ovocem (množství zaleží na nás) a do hrnce nalijeme vodu, sirup a pudinky a na mírném ohni vaříme, dokud hmota nezačne houstnout a průhlednět. Ještě horkou hmotu nalijeme rozvnoměrně na piškot s ovocem, uhladíme a necháme vychladnout. Nejlepší jsou jahody a rybíz nebo také kompotované broskve. Sirup se může použít jakýkoliv, ale nejlepší je jablečný, protože je průhledný a ovoce je pak lépe vidět.
3
Buchta je velmi lehká a v létě osvěžující.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikový mls

Paprikový mls

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Čertovský mls

Čertovský mls

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 25. 8. 2016 06:06

    Vyborna. Krem nepotrebuje.

  • niobe nightingale | 26. 2. 2009 21:09

    jéé, tomuhle dezertu (s drobnýma variacema a obměnama) říkáme doma "ošizená buchta" .) myslim, že jednou za čas, když jí udělám, mizí rychlejc než 'klasický' zákusky s krémem nebo ovocem, protože je lehká a má opravdu zvláštní chuť! doporučení dne: kdo nezná, ať vyzkouší :D

  • Gábina H | 20. 6. 2008 12:05

    Já bych použila džus nebo šťávu z kompotu. Podle mě klasický sirup by byl moc sladký - když je tam poměr k vodě 1:1

  • Kateřina | 19. 6. 2008 20:06

    Holkym, ten sirup, to je normální šťáva? Děkuji:-)

  • jk | 4. 2. 2007 11:49

    vynikající..kyselkavo-sladké..vonavé...lahodné...prostě zkuste!!!!ted v zimě mi to připomíná léto..už aby bylo!!

  • ivana argayova | 19. 9. 2006 22:44

    tenhle kolac je tak dobry,ze jsem ani nestihla ochutnat a uz nebyl.davam 1

  • Hanka P. | 19. 9. 2006 20:06

    Dnes jsem tento koláč pekla!!!!!Fantazie-neumím popsat tu skvělou, osvěžující chuť!!!Přiznám se, že když jsem přišla z práce a měla jsem hlad, snědla jsem celou půlku sama. Udělala jsem ho napůl z jahod (které jsem měla ještě zmražené z léta) a napůl z kompotovanyých broskví! Použila jsem jablečný sirup a mělo to takovou kyselkavou chuť, která se mísila se sladkou chutí voňavého nadýchaného piškotu!!Tohle budu dělat často!!!a i v zimě-kompotované ovoce tomu vůbec nevadí!A v létě udělám s meruňkami!!!Rozhodně vyzkoušejte!!!

  • Jana | 7. 8. 2006 09:04

    Máte pravdu,s jahodami je to nejlepší.Moje maminka tenhle piškot dělala a přidávala pudink jahodový,je to pak hezky červené a u nás to mizelo závodní rychlostí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Ovoce Prášek do pečiva Sirup Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Penne con polo

Penne con polo

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

66
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
25
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s rajčaty
Letní dortík s ovocem
Letní dortík s ovocem
Letní linecký koláč
Letní linecký koláč
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s kaki a mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Letní mls
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact