• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lenčin biskupský chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Lenčin biskupský chlebíček

autor: Lenjah
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenčin biskupský chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 110
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g lískové oříšky nahrubo nasekané
    • 50
      g kandované ovoce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      lžíce lněná semínka vrchovatá

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo utřeme s oběma cukry, vmícháme žloutky a poté přidáme i ořechy, rozinky předem namočené v rumu a kandované ovoce. Postupně zapracujeme mouku a prášek do pečiva.
2
Z bílků ušleháme sníh a opatrně pomalu ho vmícháme do vzniklého, poměrně tuhého těsta. Dávka mi krásně vyšla do 30 cm dlouhého, 11 cm širokého a 4,5 cm vysokého srnčího hřbetu. Ten vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj rozprostřeme tak, že prostředek bude tvořit žlábek a těsto stěrkou vytáhneme po stranách k okrajům. Je to z toho důvodu, že prostředek při pečení poměrně dost vyskočí.
3
Pečeme na 160 °C asi 45 minut. Poté necháme chvilku zchladnout, vyklopíme chlebíček na mřížku a necháme ještě úplně vystydnout.
4
Poté si rozpustíme všechny čokolády, chlebíček rozpůlíme a každou polovinu důkladně polijeme čokoládou.
5
Protože miluji jídla, u kterých se dá krásně experimentovat se surovinami, přidala jsem do těsta lněná semínka. Skvělá by určitě byla i slunečnicová. Příště zkusím místo kandovaného ovoce použít třeba proslazené višně nebo třešně a úplně vynechám rozinky, jen ten rum tam musí trošku zůstat, že? :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hladká mouka Hnědý rum Kandované ovoce Lískové oříšky Lněná semínka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Tyčinky ledové kaštany Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Treska na gril

Treska na gril

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jemná vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Jemná vajíčková…
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Prachařova Sandeva překvapila: Šťastný návrat na Balkán!

Prachařova Sandeva překvapila: Šťastný návrat na Balkán!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Lenčin biskupský chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact