• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lekníny
Napište svůj komentář k receptu

Lekníny

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lekníny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g hera
    • 120
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao
  • Na ozdobení
    • čokoláda na vaření
    • lískové oříšky (Kandované ovoce, barevný máček)
  • Krém
    • 80
      g sušené mléko
    • 80
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek Menší
    • 0,50
      lžička mandlové aroma

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na vále smícháme, zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček upečeme na plechu. Druhou polovinu lehce vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme. Hvězdičky se zahnutými rohy namáčime do čokolády tak, aby byly ozdobené jen špičky rohů.
2
Pak slepujeme k sobě rovnou a tvarovanou hvězdičku. Slepujeme buď máslovým krémem, marmeládou nebo nutelou. Po slepení ozdobíme střed leknínu - nastříkneme trošku krému (marmelády nebo čokolády) a vsadíme oříšek, kandované ovoce či barevný máček.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 9. 1. 2007 12:08

    Nemôžete poslať fotografiu?

  • Věra Novotná | 9. 1. 2007 11:25

    Nahoru jsem dala kuličku červeného alginátového ovoce. Vypadá to skvěle a tak to i chutná.

  • Danuše | 16. 11. 2006 08:20

    Vůbec se s tím nemusíte trápit. Já to jednuše všechno "smatlám" dohromady. Zkuste třeba nejdřív z poloviční dávky, jestli Vám vůbec bude vyhovovat. A pak se třeba rozhodnete pro nutelu:-) Je v tom vynikající.

  • NMarta | 16. 11. 2006 06:10

    Paní Danuše, můžete mi napsat jak děláte ten krém? Já si nevím rady s těmi bílky.Děkuji

  • paní Adélka | 15. 11. 2006 21:50

    byl by zde někdo laskav a zaslal fotku tohoto cukroví, které vypadá nádherně? Zřejmě už jsem stará ženská a patřím do starého železa,protože si moc neumim představim vzhled této dobroty. Omlouvám se. Hezký den

  • Danuše | 15. 11. 2006 19:41

    Já bohužel marcipán nedělám, takže srovnávat nemohu. Ale při porovnání receptů je v tomto krému podstatně méně cukru. Takže výsledek může být rozdílný konzistencí.

  • NMarta | 15. 11. 2006 19:19

    Prosím, jsem trochu nechápavá, můžete mi vysvětlit ten krém? Na mě to spíš působí jako nepravý marcipán.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:13

    Piekla som 2x, plnila som nutelou, zdobila som lentilkou, sú výborné.

  • Iveta Šulcová | 15. 11. 2006 13:45

    Já také tyto lekníny peču velice ráda,ale osvědčilo se mi,že místo hvězdiček vykrajuji kytičky,protože při pečení se mi hvězdičky (špičky) hodně pekly,takže jsem je měla na krajích tmavší než uprostřed.Krém dávám třeba jako do úlků,navrch kousek červené kandované třešně - naše děti mají v těchto leknínech nejraději pokrájené gumové medvídky :-) a vrch posypu zeleným kokosem...Ale jinak opravdu doporučuju,jsou fakt výborný

  • Yvča | 15. 11. 2006 13:22

    Dano, zkuste hvězdičky péci na formičce - košíček obrátíte dnem nahoru a pečete na dýnku formičky. Necháte zchladnou a pohodlně sundáte.

  • Jitka Malinová | 15. 11. 2006 13:08

    Hvězdičky peču na 1/2 skořápce od vajíčka. Tam je nechávám i mírně zchladnout.

  • Dana Toušková | 15. 11. 2006 12:15

    Takovýto recept jsem zkoušela loni, ale moc se mi nevydařil.Když jsem vyklopila upečené hvězdičky z formiček horké, tak se srovnaly a když jsem je nechala zchladnout, tak jsem je musela vydloubávat nožem, prosím o radu jak na to. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Chlazení Děti Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Mandlové aroma Máslo Moučkový cukr Sušené mléko Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

221
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
152
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
151
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
98
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
64
Kokosová limonáda
Kokosová limonáda

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Lekníny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact