• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lehký osvěžující dortík
Napište svůj komentář k receptu

Lehký osvěžující dortík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehký osvěžující dortík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      vanilkový cukr
    • ovoce
    • 4
      ks bílý jogurt Activia od Danone
    • 1
      ks dětské piškoty (Sáček)
    • hnědý rum Můžeme vynechat
  • Na ozdobení
    • 1
      ks želatina Prášková - bílé nebo červené podle barvy ovoce), kterým jsme prokládali dort

Postup přípravy receptu

1
Jogurty promícháme spolu s piškoty, cukrem a rumem ve velké misce. Do dortové formy rozprostřeme jednu polovinu směsi, proložíme dobře okapaným ovocem, které je nakrájené na drobné kousky. Na ovoce navrstvíme druhou polovinu směsi. Vše necháme vychladit.
2
Na dort ozdobně poklademe zbylou trochu ovoce a nalijeme želatinu připravenou dle návodu. Vše necháme alespoň 24 hodin vychladit. Tento moučník je velice osvěžující.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubomír Kouřil | 8. 4. 2009 21:44

    Vypada to jak vzhledově, tak chuťově velice dobře... Určitě vyzkouším

  • Anonym | 18. 6. 2007 14:39

    Ja odporucam piskoty poliat kavou, v tom pripade netreba cakat kym nasaju.

  • Eva P. | 22. 4. 2007 15:44

    Zapomnela jsem napsat, ze me osobne ten alobal na spod formy nevyhovoval. Piskoty se na nej nalepili, neslo to nabirat a pri jidle musel clovek davat pozor na kousky alobalu. Ale jinak na chuti to neubere, je to mnamka.

  • Eva P. | 22. 4. 2007 08:21

    Vyborné ! Delavala jsem to samé, ale piskoty jsem vrstvila. Takto je to snad jeste rychlejsi. Vyuzila jsem rady pani "maminy" a smichala zakysanou smetanu, tvaroh a jogurt. Doprostred jsem dala banany a navrh jahody.

  • Anonym | 9. 3. 2007 10:26

    Je pravda,že ty gramy u piškotů je dobré psát,dříve byl pouze 120g, dnes už je i 240g.Není nutné snad trvat na značce Opavia,v piškotech nevidím rozdíl a hlavně se nechají stejně změknout, Opavia i jiné! Nevím,jak to paní mamina myslela????

  • mamina | 23. 9. 2006 16:06

    mám vyzkoušeno-jsem kuchařka,cukrářka,že i velký balíček piškotů,stačit nebude!!takže aspon dva určitě!!Také je dobté přidat do jogurtů třeba tvaroh!!Nebo zakysanou smetanu!jen s jogurtem nic moc!a jedna želatina také nestačí!!! jinak je skvělí,hlavně s jahodama!!!a dříve,než začnete vkládat do formy piškoty,dejte na spod alobal!!bude se lépe potom krájet,neslepují se na dno formy""a určitě ho nechte aspod do druhého dne v lednici,piškoty musí nasát!!jinak budou tvrdé!!:-((

  • Anonym | 26. 7. 2005 16:10

    Když se napíše balíček dětských piškotů, tak by nebylo od věci tam napsat kolikagramový ten sáček má být. A nebo napsat jenom gramáž.

  • Karolína | 19. 7. 2004 19:26

    Velice dobré. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Dětské piškoty Hnědý rum Ovoce Vanilkový cukr Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
31
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
25
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Lehký osvěžující dortík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact