• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lečo s bulgurem a cizrnou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s bulgurem a cizrnou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lečo nemusí být vůbec obyčejné. Kromě klasické sezónní zeleniny, přidáte trochu vývaru, bulguru a cizrny a můžete připravit skvělou a lehkou večeři, kterou jistě ocení v letních horkých dnech celá rodina. A navíc je toto tak trochu jiné lečo i zdravé a díky směsi koření vám může připomenout exotickou dovolenou. Zkrátka není lečo jako lečo.

Suroviny

2 porce
    • 1
      lžička koření šafrán, česnek, skořice, turmerik, kumín, petržel, máta či tymián
    • 150
      g bulgur
    • 300
      ml vývar
    • 200
      g cizrna z konzervy
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balení sýr halloumi

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si základ leča bez vajec, tak jak ho máte rádi. Základem je cibule, paprika a rajčata. Dle libosti můžete přidat nějakou uzeninu či klobásku. To všechno dejte do zapékací misky, přidejte půl lžičky vámi zvolené směsi koření a cizrnu. Zalejte to celé vývarem, posypte bulgurem a zamíchejte. Dochuťte solí a dejte to zapéct do trouby.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Poté alobal vyjměte, přidejte na kostičky nakrájený grilovací sýr halloumi a nechte ještě zhruba 5 minut sýr zezlátnout, ideálně přenastavte troubu na grilování a vysoký výkon. Nakonec posypte bylinkami, které vám chutnají, hodí se petržel či koriandr. Skvělý pokrm je připraven.
3
TIP: Misku překryjte alobalem, aby se bulgur v troubě nejdříve připravoval v páře.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Bulgurový salát s tofu

Bulgurový salát s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bulgur Luštěniny
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Cizrna Koření Sůl Sýr Halloumi Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

29
Dýňový kompot
Dýňový kompot
16
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Léčivý med malé vyděračky
Léčivý med malé vyděračky
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
Lečo
Lečo
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s mletým masem
Lečo s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Lečo s bulgurem a cizrnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact