• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Laskonky
Napište svůj komentář k receptu

Laskonky

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks bílek
    • 170
      g moučkový cukr
    • 100
      g lískové oříšky Stouhané nebo kokos
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g máslo Rozpuštěného
  • Na krém
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky nebo kokosem, potom mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné, ale vlahé máslo. Lehce promícháme a na tukem vymazaný plech lžičkou tvoříme malé hromádky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, pomalu, rozpečou se do placiček. Po upečení je ihned špachtlí sundáme z plechu, vychladlé plníme krémem.
2
Krém utřeme ze všech přísad do hladka. Proležet asi 10 dní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky III.

Laskonky III.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 15. 12. 2012 19:09

    Peču zrovna podle hrníčkové kucha¨řky to samé - nepovedlo se mi to vůbec. Nedá se to odlepit z plechu, ani náhodou. Takže určitě použít pečící papír. Na kolik stupňů a jak dlouho tam nepsali, takže velký neúspěch, troubu mám na 130 stupňů První plech se roztekly, ale to by nevadilo, horší, že to fakt nejde dolů. Prodávají se formy na laskonky, normálně v domácích potřebách. Ale asi už to dělat nebudu, nic extra, radši si udělám pusinky.

  • jar | 1. 12. 2010 22:34

    tak proč sem nedáš svůj recept, rozume? :-D

  • Dominik Matýsek | 23. 5. 2009 14:10

    Tento recept bych okamžitě stáhnul nejseou to laskonky

  • Jana Peková | 1. 9. 2007 21:38

    Bezva nápad s tím linem.

  • Hela - | 1. 9. 2007 15:26

    Podle tohoto receptu s názvem Mocca oválky (kuchařka Vaříme zdravě, chutně, hospodárně) je dělám už minimálně 30 let každé Vánoce (naposledy z 30 bílků),jen slepuji kávovým krémem a pak pocákám čoko polevou. Jen přidám pár technických rad. Péci je na plechu byl vždycky problém, ideální je pečící papír. Troubu předehřívám tak na 70 a skutečně suším tak 2 hod. Většinou večer tak hodinu, pak vypnu troubu,neotvírám ji a vyndavám je až ráno. Protože nemám žádné "udělátko", stříkám je plech igelitovým sáčkem od mléka s ustřiženou špičkou (je lepší než plátěný pytlík) do tvaru malé elipsy a pak špičkou namočeného nože upravím do placičky. Ani nezmění tvar, neroztečou se, ani nepotřebují rozležet.

  • Jarka O. | 31. 8. 2007 22:03

    Pokusím se odpovědět i pro ostatní, Patrikovi jsem psala na mail. Cukroví z bílků se nepeče, ale suší. Barva se nesmí změnit, musí zůstat bílé. Tím také zajistíme, že pečivo bude správně vysušené, to znamená křupavé i uvnitř. Teplota trouby je 100°C při vložení plechu, pak stáhnu teplotu na 70°C a suším. Jakmile jdou lehce odloupnout z papíru, jsou hotové, v opačném případě suším dál. Jestli hmotu ochutíte kokosem nebo oříšky je v podstatě jedno, na výsledek to nemá vliv, jde pouze o chuťovou variaci. A nyní k tomu tvaru: moje tchýně cukrářka měla úžasné udělátko, které jsem po ní zdědila, dělal ho můj tchán. Z linolea (PVC) uřízl plát ve velikosti plechu a do něho vyřezal v patřičných rozestupech kulaté díry o průměru 3 cm. Takže já položím lino na plech na pečící papír, stěrkou natřu hmotu do koleček, odendám opatrně lino a peču. Tloušťka lina je tak akorát, tvary ještě trochu vyskočí a alespoň se dobře propečou.

  • Patrick Schmitt | 31. 8. 2007 19:45

    Me by hlavne zajimaly tri veci. Za prve: Skutecne je ten recept pouzitelny? Za druhe: Skutecne ty placky vyschnou? Jsou tedy tak krehke a krupave jak z cukrarny nebo zustanou vlhke a timpadem nedobre? Popr. na kolik stupnu laskonky pecete? Za treti: Jak zajistite, ze se vytvori tak krasne ovalky o tloustce 3-5 mm a ze se to uplne neroztece? Kdyz jsem jeste zil v Nemecku, tak jsem nemel moznost jit jen tak do cukrarny a koupit si laskonky, tudiz jsem tehdy zkousel a zkousel ruzne a rozlisne recepty a ze zacatku se mi to vubec nechtelo podarit. Az na sedmy pokus se mi podarilo upect laskonky takove, ktere se dali i konzumovat....s laskonkami z cukrarny se to ovsem stejne nedalo srovnavat....do toho mel ten vytvor daleko. Mimochodem s kokosem se mi to nikdy nepodarilo. Kdyz se to cele zrovna nerozteklo tak to prinejlepsim zustalo uvnitr mokre a tudiz se to dalo tak maximalne hodit do popelnice...

  • Anonym | 25. 11. 2006 15:48

    superrrrrrrrr

  • Miroslava Severová | 23. 11. 2006 06:37

    Ani já jsem to nebrala nijak ve zlém, ale v tu chvíli jsem sama nevěděla která bije a jak se to vlastně správně píše. Tak jsem to pojala takto s humorem. Omlouvám se a zdravím všechny zúčastněné.

  • Kuchařka on-line | 21. 11. 2006 12:20

    Opraveno.

  • Anonym | 21. 11. 2006 12:17

    To byl jen dotaz, aby se mohl název případně opravit pro pozdější vyhledávání. Rozhodně to nebylo myšleno jako rýpání!!!

  • Lidka Kábrtová | 21. 11. 2006 12:05

    V jakékoli cukrárně Vám prodají Laskonky. Ty také recept popisuje. Lastonky nekoupíte nikde - takže by bylo asi lépe nekomolit a vrátit se k správnému názvu. Jen si nejsem jista tím kakaem v krému...

  • Miroslava Severová | 21. 11. 2006 11:57

    Toť otázka ! a jaký je v tom rozdíl ? Podívám se někde v cukrárně jak je to správně.

  • Anonym | 21. 11. 2006 11:43

    Jsou to Lastonky, nebo to mají být Laskonky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Šlehání Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

prejt

prejt

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Dobré kuře

Dobré kuře

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Kakaový korpus
Kakaový korpus
16
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Laskonky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact