• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Laskonkové řezy

autor: Janina P.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      kostka cukr
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 200
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 250
      g cukr
  • Posyp
    • oříšky strouhané, nebo kokos

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, Hery a cukru rozpuštěném ve vodě vytvoříme těsto. Vyválíme dvě placky, které na pekáči propícháme vidličkou. Jednu upečeme v hlubším pekáči do slabě růžova. Druhou upečeme na obráceném pekáči.
2
Nyní uvaříme krém z mléka a mouky. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Krém natřeme na placku v pekáči, přiklopíme druhou. Placky jsou velmi křehké, pokud se nám rozlámou, nevadí, poskládáme je. V páře ušelháme bílky s cukrem, natřeme navrch a posypeme kokosem nebo oříšky.
3
Vypadá to velmi složitě, ale není to tak. Určitě si tento moučník velmi zamilujete, tak jako naše rodina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 6. 4. 2010 14:33

    Tyto řezy patří k tomu nejlepšímu, co znám, kdyby to šlo, hodnotila bych je znovu velikou jedničkou. Druhý den po odležení z ledničky jsou přímo božské.

  • Miluše Marténková | 5. 9. 2008 22:50

    Olčo, poleva nepraská pokud krájíte pomalu horkým nožem. Dejte si na plotnu nějaký vyšší hrnec, vždy po zakrojení tenký/nejlepší dortový/ nůž nechejte chvíli ve vroucí vodě, vytáhněte, otřete a krájejte.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2008 11:25

    Omlouvám se, že odpovídám dřív než autorka. Ano, v krému, jsou syrové žloutky napsané, ale přiznám se, že já to takto nedělám, já dávám žloutky do studeného mléka a pak v něm vařím kaši s moukou. Dělám to tak už celé roky a naprosto v pohodě. A k tomu sněhu, ty bílky s cukrem se v té páře prakticky "uvaří". Dělávám takto sníh do kremrolí. Ušlehám si ručním šlehačem sníh do tuha, promíchám s cukrem a pak dám do pisklavého hrnku na mléko a neustále šlehám /ručně, je to taková spirála/, až mi drží a nepadá dolu ze šlehače. Pak dám na placku a posypu kokosem nebo ořechy / i obojím dohromady/. Přeji vám, aby se vám vydařily, jsou opravdu vynikající. Zdravím.Ivana

  • marie Holinkova | 3. 9. 2008 18:49

    Mám dotaz- v krému je syrový žloutek? A ty bílky se ušlehají v páře a natřou a už nic? To nějak ztuhne? Díky za odpověď

  • Jana Peková | 29. 9. 2007 22:10

    Paní Ivano děkuji za pochvalu,jsem ráda,že chutnají i u vás.Na dnešek jsem je pekla pro návštěvu a opět nezklamaly.

  • Ivana Samcová | 29. 9. 2007 13:16

    Nedá mi to a musím ještě znovu tyto řezy pochválit. Podle mne patří k tomu nejlepšímu, co znám. Ráda je dělám / a jím/ a pak jen poslouchám slova chvály. Ještě jednou, paní Jano, díky za skvělý recept. Ivana

  • jana peková | 2. 4. 2007 19:05

    S krájením tohoto moučníku jsem ještě problém neměla,možná proto,že ho peču na velkém plechu a tak je potom poleva nižší.Pokud jste ji opravdu šlehala v páře tak poleva je jaksi taková pěnová,takže jde krájet dobře.

  • olča | 2. 4. 2007 14:28

    Upekla jsem na víkend, moc dobré, jen neexistuje nějaký fígl na krájení - poleva mi pod nožem praskala (zkoušela jsem krájet i pilkovým nožem) a nevypadalo to hezky - ale chuťově výborné.

  • ren pan | 2. 4. 2007 10:14

    Včera jsem upekla, řezy jsou velice chutné. Jen pozor těsto je křehké špatně se to jí.

  • Jana Peková | 29. 3. 2007 09:47

    Jsem ráda že vám chutnaly.

  • Viera Chovanova | 14. 3. 2007 05:00

    Pani Janka,dakujem za rady,upiekla som ich bez problemov,rezy su vzhladovo i chutovo absolutnevynikajuce.Dik za bezva recept.

  • Jana Peková | 5. 3. 2007 16:35

    Já peču každou zvlášt a pouze několik minut. Troubu mám na 150 .Pláty jsou slaboučké,takže asi tak jako když pečete ván.cukroví.Nebojte se určitě se povedou,tak jako každému,komu jsem dala recept.

  • Viera Chovanova | 3. 3. 2007 04:25

    Pani Janka,ako dlho sa to ma piect a pri akej teplote?Dik za radu.

  • Ivana Samcová | 17. 2. 2007 12:06

    Paní Jano, řezy jsou prostě skvělý! Krásně vypadají a ta chuť.., prostě mňamka. Dala jsem míň cukru, ale jinak vše, jak píšete. Myslela jsem, že budou na celý víkend, ale po včerejšku jsou už jen zbytky. Ještě jednou vřelý dík za tento recept. Ivana.

  • Jana Peková | 12. 2. 2007 17:06

    Pokud si cukr v náplni upravíte podle své chuti, vůbec nic tím nezkazíte. Pekáč se vymazávat nemusí, protože těsto je samo o sobě dost mastné. A druhou placku pečeme na obráceném pekáči, protože ji potom jenom sesuneme na připravenou druhou placku s náplní, lépe se s ní manipuluje. Nebojte se vyzkoušet, určitě se vám povedou. Dejte vědět, děkuji.

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2007 16:25

    Paní Jano, proč se pečou ty placky tak, že jedna v hlubším pekáči a druhá zas na obráceném? Díky za vysvětlení.Ivana

  • Zdena Lepšíková | 12. 2. 2007 12:14

    mám pekáč vymazat?

  • englicka | 12. 2. 2007 09:35

    vypadá t skvěle-ráda bych vyzkoušela,jen není toho cukru v té náplni moc??až moc sladký nemusim....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Hladká mouka Máslo Mléko Oříšky Polohrubá mouka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Churros

Churros

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

45
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
30
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
24
Prasečí brambory
Prasečí brambory
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Šokující oznámení slavné kapely: Konec J.A.R.?!

Šokující oznámení slavné kapely: Konec J.A.R.?!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact