• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Laskonkové řezy

autor: Janina P.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      kostka cukr
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 200
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 250
      g cukr
  • Posyp
    • oříšky strouhané, nebo kokos

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, Hery a cukru rozpuštěném ve vodě vytvoříme těsto. Vyválíme dvě placky, které na pekáči propícháme vidličkou. Jednu upečeme v hlubším pekáči do slabě růžova. Druhou upečeme na obráceném pekáči.
2
Nyní uvaříme krém z mléka a mouky. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Krém natřeme na placku v pekáči, přiklopíme druhou. Placky jsou velmi křehké, pokud se nám rozlámou, nevadí, poskládáme je. V páře ušelháme bílky s cukrem, natřeme navrch a posypeme kokosem nebo oříšky.
3
Vypadá to velmi složitě, ale není to tak. Určitě si tento moučník velmi zamilujete, tak jako naše rodina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy Sandra

Jahodové řezy Sandra

Řezy Margot

Řezy Margot

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 6. 4. 2010 14:33

    Tyto řezy patří k tomu nejlepšímu, co znám, kdyby to šlo, hodnotila bych je znovu velikou jedničkou. Druhý den po odležení z ledničky jsou přímo božské.

  • Miluše Marténková | 5. 9. 2008 22:50

    Olčo, poleva nepraská pokud krájíte pomalu horkým nožem. Dejte si na plotnu nějaký vyšší hrnec, vždy po zakrojení tenký/nejlepší dortový/ nůž nechejte chvíli ve vroucí vodě, vytáhněte, otřete a krájejte.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2008 11:25

    Omlouvám se, že odpovídám dřív než autorka. Ano, v krému, jsou syrové žloutky napsané, ale přiznám se, že já to takto nedělám, já dávám žloutky do studeného mléka a pak v něm vařím kaši s moukou. Dělám to tak už celé roky a naprosto v pohodě. A k tomu sněhu, ty bílky s cukrem se v té páře prakticky "uvaří". Dělávám takto sníh do kremrolí. Ušlehám si ručním šlehačem sníh do tuha, promíchám s cukrem a pak dám do pisklavého hrnku na mléko a neustále šlehám /ručně, je to taková spirála/, až mi drží a nepadá dolu ze šlehače. Pak dám na placku a posypu kokosem nebo ořechy / i obojím dohromady/. Přeji vám, aby se vám vydařily, jsou opravdu vynikající. Zdravím.Ivana

  • marie Holinkova | 3. 9. 2008 18:49

    Mám dotaz- v krému je syrový žloutek? A ty bílky se ušlehají v páře a natřou a už nic? To nějak ztuhne? Díky za odpověď

  • Jana Peková | 29. 9. 2007 22:10

    Paní Ivano děkuji za pochvalu,jsem ráda,že chutnají i u vás.Na dnešek jsem je pekla pro návštěvu a opět nezklamaly.

  • Ivana Samcová | 29. 9. 2007 13:16

    Nedá mi to a musím ještě znovu tyto řezy pochválit. Podle mne patří k tomu nejlepšímu, co znám. Ráda je dělám / a jím/ a pak jen poslouchám slova chvály. Ještě jednou, paní Jano, díky za skvělý recept. Ivana

  • jana peková | 2. 4. 2007 19:05

    S krájením tohoto moučníku jsem ještě problém neměla,možná proto,že ho peču na velkém plechu a tak je potom poleva nižší.Pokud jste ji opravdu šlehala v páře tak poleva je jaksi taková pěnová,takže jde krájet dobře.

  • olča | 2. 4. 2007 14:28

    Upekla jsem na víkend, moc dobré, jen neexistuje nějaký fígl na krájení - poleva mi pod nožem praskala (zkoušela jsem krájet i pilkovým nožem) a nevypadalo to hezky - ale chuťově výborné.

  • ren pan | 2. 4. 2007 10:14

    Včera jsem upekla, řezy jsou velice chutné. Jen pozor těsto je křehké špatně se to jí.

  • Jana Peková | 29. 3. 2007 09:47

    Jsem ráda že vám chutnaly.

  • Viera Chovanova | 14. 3. 2007 05:00

    Pani Janka,dakujem za rady,upiekla som ich bez problemov,rezy su vzhladovo i chutovo absolutnevynikajuce.Dik za bezva recept.

  • Jana Peková | 5. 3. 2007 16:35

    Já peču každou zvlášt a pouze několik minut. Troubu mám na 150 .Pláty jsou slaboučké,takže asi tak jako když pečete ván.cukroví.Nebojte se určitě se povedou,tak jako každému,komu jsem dala recept.

  • Viera Chovanova | 3. 3. 2007 04:25

    Pani Janka,ako dlho sa to ma piect a pri akej teplote?Dik za radu.

  • Ivana Samcová | 17. 2. 2007 12:06

    Paní Jano, řezy jsou prostě skvělý! Krásně vypadají a ta chuť.., prostě mňamka. Dala jsem míň cukru, ale jinak vše, jak píšete. Myslela jsem, že budou na celý víkend, ale po včerejšku jsou už jen zbytky. Ještě jednou vřelý dík za tento recept. Ivana.

  • Jana Peková | 12. 2. 2007 17:06

    Pokud si cukr v náplni upravíte podle své chuti, vůbec nic tím nezkazíte. Pekáč se vymazávat nemusí, protože těsto je samo o sobě dost mastné. A druhou placku pečeme na obráceném pekáči, protože ji potom jenom sesuneme na připravenou druhou placku s náplní, lépe se s ní manipuluje. Nebojte se vyzkoušet, určitě se vám povedou. Dejte vědět, děkuji.

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2007 16:25

    Paní Jano, proč se pečou ty placky tak, že jedna v hlubším pekáči a druhá zas na obráceném? Díky za vysvětlení.Ivana

  • Zdena Lepšíková | 12. 2. 2007 12:14

    mám pekáč vymazat?

  • englicka | 12. 2. 2007 09:35

    vypadá t skvěle-ráda bych vyzkoušela,jen není toho cukru v té náplni moc??až moc sladký nemusim....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Hladká mouka Máslo Mléko Oříšky Polohrubá mouka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Čočka žravka

Čočka žravka

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Steak Diane

Steak Diane

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové…
13
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s…
12
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
11
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
10
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Ivana Gottová šokovala své bývalé kolegy: Omluvenka za sto tisíc! Proč nepřišla na mejdan?

Ivana Gottová šokovala své bývalé kolegy: Omluvenka za sto tisíc! Proč nepřišla na mejdan?

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Laskonkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact