• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Langoše II.
Napište svůj komentář k receptu

Langoše II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Langoše II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 20
      g droždí
    • 4
      dl voda
    • cukr
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny kynout. Pak přeneseme na pomoučněný vál a rozdělíme na 8 dílků. Rukou těsto vytáhneme na placku velikosti pánvičky a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.
2
Langoše podáváme horké, sypané pískovým cukrem a skořicí, nebo je potíráme třeným česnekem rozmíchaným v troše vlažné vody. Můžeme potřít kečupem a sypat strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Langoše

Langoše

Langoše s avokádem a lososem

Langoše s avokádem a lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miša | 11. 11. 2016 18:18

    Výborný recept, není ani třeba nechávat kynout, krásně se nafouknou na pánvi a jsou měkké. :-))

  • Iveta Jurčová | 17. 8. 2016 13:38

    Výborné lángoše. Jednoduchá a rýchla príprava.

  • Iveta Jurčová | 17. 8. 2016 13:33

    Vynikajúce lángoše. Jemné a jednoduchá príprava.

  • Iveta Jurčová | 17. 8. 2016 13:32

    Vynikajúce lángoše. Jemné a jednoduchá príprava.

  • allena89
    allena89 | 3. 8. 2016 09:47

    Výborné, langoše, jak mají být!

  • světlana | 22. 5. 2014 17:06

    naše děti si je hrozně zamilovali a dělám je téměř každý týden. :-)

  • Lestat | 23. 1. 2014 23:35

    super!! Děkuju za skvělý recept :-)

  • Jarda | 25. 12. 2013 18:45

    Recept jsem teď vyzkoušel a je výborný. ;-)

  • Milli1 | 6. 6. 2013 13:09

    také se musím přidat a mluvit o těchto langoších jen v superlativech, zkrátka jsou úúúúúúúúúúúúúúúúúžasné díky <:-)

  • Pája | 23. 11. 2012 20:02

    Super recept na opravdu levné a výborné langoše :-*

  • alli17 | 20. 12. 2011 20:08

    skvělé 1*

  • dymlik | 23. 9. 2011 14:48

    Langoše jsou úplně vynikající!!!! Dlouho jsem hledala recept a todle je fakt jednoduché a hrozně dobré!!!!!!!!!!!! Jen jsem místo čerstvého droždí dala sušené (=jeden sáček = na 500 g mouky) a povedly se!!!

  • Tom | 30. 5. 2011 12:54

    Musím taky pochválit :) Konečně nějaký dobrý recept...

  • Petra | 26. 3. 2011 18:04

    Jsou opravdu výrné :-)

  • Olča | 13. 3. 2011 22:14

    Dnes jsem dělala k večeři a manžel se oblizoval a oblizoval :)

  • Petra T. | 19. 2. 2011 21:25

    Langoše jsem dělala a jsou výborné :-),všem nám moc chutnali a určitě je budu dělat zas.Dávám 1*

  • Francek V. | 31. 10. 2010 16:41

    Jsou výborné. Pochutnali jsme si všichni.

  • Věra V. | 24. 10. 2010 16:45

    Stačí pytlíčkové droždí nasypat do mouky, na půl kila mouky půl pytlíčku a nemusím čekat na žádný kvásek. Dobrou chuť!

  • petra | 8. 10. 2010 18:50

    to je hnus

  • Hana Jelínková | 1. 10. 2010 12:22

    Tyto langoše dělám dost často.Do těsta dávám ještě trochu drceného kmínu. Smažím je ve friťáku. Navrch si dáváme lisovaný česnek se solí a trochou vody, strouhaný sýr, popřípadě ještě kečup

  • Lenka Jelinkova | 27. 9. 2010 18:24

    fakt dobrý

  • Vendula Tesařová | 23. 9. 2010 10:43

    výborné těstíčko

  • Veronika Lindner | 20. 9. 2010 18:48

    Tak recept moc chvalim.Kamaradka tam teda dava misto vody mleko,ja to zkusila s tou vodou a je to taky vynikajici.A pak jeste pomazat cesnekem,kecupem a syr,no basta!Davam velkou jednicku!

  • Jan Straka | 12. 9. 2010 20:08

    zkuste zakysanou smetanu s česnekem.

  • Tereza Kalinová | 5. 9. 2010 10:22

    Úžasnéé... česnek, kečup, syr.. úžasnééé..:)

  • Marta Dočekalová | 4. 9. 2010 08:51

    Tyto langoše dělám dlouho, ale zadělávala jsem je s mlékem. Těď jsem dle recpetu vyzkoušela vodu a je to lepší. Ještě do těsta přidávám lžíci olkeje, jsou vláčnější.

  • Simča Sládková | 30. 8. 2010 22:43

    Kat fol - já to dělám takto: mouku prosiju do zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přiliju teplou vodu, přidám cukr, trochu mouky z "okraje" a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek (tedy počkám cca 5 minut, droždí zvětšuje svůj objem a "vypouští bublinky") a pak zapracuji všechnu mouku...

  • kat fol | 30. 8. 2010 11:28

    jak mám nechat vzejít kvásek? :/ :( jak poznám že už je?

  • Anna Čuprová | 3. 1. 2010 15:39

    Tento recept znám dlouho,langoše nám moc chutnají.Po rozdělení těsta na 8 dílů vytvaruji koule a ještě je nechám pod utěrkou 10 min kynout.Po té je vytahuji do placek a smažím.

  • adriana otavova | 3. 1. 2010 10:35

    Langoše jsem vyzkoušela a byli moc dobré chválím.

  • xXx xXx | 12. 2. 2008 13:56

    Zatím s tímto receptem nemám moc dobré zkuššenosti. Sice mě to teprve kyn...ale kvásek se mě nechtěl udělat...dělal se mi asi třičtvrtě hodiny, přitom jem udělala všechno jak jsem měla a strašn to těsto lepilo, že se tím ani nedalo pořádně dělat. Doufám, že chuťbude vynikající. Je možné že to bylo třeba moukou, nebo běčím jiným...nevím.

  • Anonym | 18. 1. 2008 16:07

    To se mi líbí!!!Vyzkouším!Na sladko se langoše dají popatlat povidlím a posypat tvrdým strouhaným tvarohem.Je to jako vdolky....a moc dobrý.

  • Jana Malá | 17. 1. 2008 20:51

    Něco tak jednoduchého ,ale přesto vynikajícího jsem už dlouho neměla.Prostě super bašta.

  • Simča Sládková | 16. 1. 2008 20:23

    Ještě jsem zapoměla napsat, že do těsta dávám lžíci oleje - nevypijí ho potom tolik při smažení.

  • Jana T. | 15. 1. 2008 21:34

    Dělám stejně už mnoho let, vždy mají úspěch, jenom nedávám na pomoučený vál, ale na olejem potřený tác, nebo pekáč apod. Dál postupuju stejně. Jde to a v omastku na pánvi nezůstává přepálená mouka. Nejraději máme česnek - kečup - sýr.

  • Simča Sládková | 15. 1. 2008 21:13

    Langoše jsou výborné, dělali jsme je dnes k večeři a moc nám chutnaly. Z jedné dávky bylo na 4 porce (16 menších kousků na pánvičce o průměru dna 18 cm). A moc nám chutnala ta varianta s tatarkou, česnekem a sýrem... Dala jsem jedničku.

  • Vladimír Smažený | 28. 12. 2007 22:01

    Má drahá matka na kznutí kašle a i tak jsou langoše velice výborné a příprava Vás neokrádá o vzacnou půlhodinu. Platí to ovšem pouze při použití sušeného droždí. Pro sladkou variaci konzumace langošů doporučuji použít rovněž klasickou marmeládu.

  • Marie | 26. 9. 2007 13:53

    Je to dobry.

  • Věra z Dc | 22. 8. 2007 12:36

    klidně můžete použít sušené droždí.

  • Jana Kutačová | 22. 8. 2007 12:16

    Lze použít sušené droždí??

  • Miroslava Marková | 20. 7. 2007 12:26

    Dělala jsem langoše včera a moc jsme si pochutnali!

  • Eva Mlýnská | 5. 7. 2007 14:48

    Do langošů mléko nepatří, budou z nich lívance. Nezkoušela jsem, ale chleba se taky zadělává vodou, jinak by to byla buchta. Myslím, že tady mlékem nic nevylepšíte.

  • Martina | 5. 7. 2007 06:20

    Stane se něco když místo vody tam dám mléko?

  • jitka Mal. | 10. 6. 2007 08:26

    Také děláme, jsou moc dobré, a když je dělám nasladko, tak je pomažu bílým jogurtem a zasypu skořicovým cukrem, je to výborné. Naslano zase natřu rozetřeným česnekem se solí, pomáznu tatarkou a zasypu strouhaným sýrem, obě varianty u nás mizí velkou rychlostí.

  • Anonym | 8. 6. 2007 14:52

    Je to rychlé, levné, jednoduché a zaplácne se celá rodinka. Přidávám ješte i tatarku, je to také moc dobré. Paní Věře děkuji za recept. Míša Kopečková

  • Helena | 8. 6. 2007 14:49

    Moje mamka o langoše nikdy nestála, ale po těhlech se mohla utlouct :-))Hela M.

  • Hela D. | 22. 3. 2007 18:59

    Langoše jsou výborné, už je dělám dlouho a všem chutnají.

  • Romana Kneslová | 22. 3. 2007 16:34

    Tohle těsto je jako přesná kopie kupovaného langoše u stánku, je moc dobré a levné. Jen jsem z uvedené dávky udělala asi 12 kusů. Je výborné!

  • jirka jeef5 | 6. 3. 2006 23:45

    nejlepši je že cely recept vyde na asi 10 kč

  • Monika G | 28. 2. 2006 19:03

    My to jeme s kyslou fazuľovou polievkou . Lángoš potrieme cesnakom . Je to naozaj mňamka skúste.

  • Zuzana | 14. 11. 2005 16:40

    Ještě jsem tento recept nechutnala, ale věřte mi, že ho letím ochutnat a určitě a zaručeně bude výtečný.Tak já ho rychle běžím ochutnat :)

  • Martina Tomečková | 1. 4. 2004 13:06

    Poprvé jsme měli domácí langoše, neváhejte a zkuste je taky. Recept je jednoduchý a rychlý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Sůl Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

571
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
22
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
20
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
17
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Lamington
Lamington
Langoše
Langoše
Langoše - expres
Langoše - expres
Langoše jednohubky
Langoše jednohubky
Langoše na sladko s ricottou a ovocem
Langoše na sladko s ricottou a ovocem
Langoše s avokádem a lososem
Langoše s avokádem a lososem
  • Recepty.cz
  • Langoše II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact