• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lamington
Napište svůj komentář k receptu

Lamington

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lamington
Lamington
Lamington
Lamington
Lamington
Lamington
Lamington
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento sladký pozdrav z Austrálie jež dostal jméno po lordu Lamingtonovi je lehký jako obláček. Jeho základem je piškotové těsto zahalené do kakaové polevy a obalené v kokosu. Že už se vám sbíhají sliny? Tak neváhejte a rozpalte trouby!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 200
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g máslo rozpuštěné + na vymazání formy
  • Poleva
    • 250
      ml mléko
    • 75
      g máslo
    • 400
      g moučkový cukr
    • 65
      g kakao holandské
    • kokos na obalení
    • rybízový džem k podávání

Postup přípravy receptu

1
Formu (20 x 30 cm) lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a ušlehejte do husté pěny, šlehejte minimálně 3 minuty. Mezitím rozpusťte máslo. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do vajec. Nakonec vlijte rozpuštěné a vychladlé máslo a promíchejte, aby se vše spojilo v hladké těsto. Těsto vlijte do formy, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 minut.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Korpus nechte trochu zchladnout, pak vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout. Poté nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. Kostky uložte do ledničky nebo na 30 minut do mrazáku.
3
Připravte polevu. Do hrnce dejte mléko a máslo, pomalu zahřívejte, až se máslo rozpustí. Hrnec nechte stát na velmi mírném plameni. Přes síto přisypávejte v několika dávkách cukr a metličkou vždy dobře promíchejte. Až se cukr rozpustí, začněte opět přes síto přisypávat kakao, postupně po lžících a každou dávku promíchejte metličkou, aby se kakao dobře rozpustilo.

RADA: https://www.recepty.cz/rady-a-tipy/poleva-patri-do-chladnaeva patří do chladna

4
Připravte si vychlazené kostky korpusů, polevu v hrnci na velmi mírném plameni, kokos v ploché široké misce a mřížku podloženou pečicím papírem na odkládání kostek. Pomocí dvou vidliček obalte vždy jednu kostku v polevě, přeneste ji do kokosu, obalte a odložte na mřížku. Takto obalte všechny kostky. Pracujte rychle, poleva v hrnci by neměla začít příliš houstnout, zkomplikovalo by to polévání. Polevu na kostkách nechte zcela ztuhnout (na vychlazených kostkách to půjde rychleji) a podávejte se zavařeninou, ideálně kyselejší.

RADA: Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlová roláda

Mandlová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

Čokoládové mini dacquoise

Čokoládové mini dacquoise

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kakao Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybízový džem Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Ovocný koláč III.
Ovocný koláč III.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Lahůdková sekaná
Lahůdková sekaná
Lahůdkový guláš s fazolkami
Lahůdkový guláš s fazolkami
Laksa s krůtou a brokolicí
Laksa s krůtou a brokolicí
Langoše
Langoše
Langoše - expres
Langoše - expres
Langoše II.
Langoše II.
  • Recepty.cz
  • Lamington
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact