• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lahůdková zemlbabička
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdková zemlbabička

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdková zemlbabička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      dl mléko
    • 3
      vejce
    • 6
      jablka
    • 150
      g cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 1
      vanilkový pudink
    • 6
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • hřebíček
    • skořice
    • veka (Polotvrdá bílá veka)
    • 6
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, pokrájíme na silnější kolečka a asi 2 minuty povaříme ve vodě se 2 lžicemi cukru, citronovou šťávou, 1 lžící skořice a několika hřebíčky. Potom je vyjmeme a necháme okapat.
2
Tvaroh ušleháme se 2 lžícemi mléka, 1 žloutkem, polovinou cukru, citronovou kůrou a vanilkovým pudinkem a nakonec do nej vmícháme tuhý sníh z 1 bílku a spařené rozinky. Pekáček vymažeme máslem, dno vyložíme vlhkými plátky veky, které posypeme cukrem prosátým se skořicí. Na tuto vrstvu rozetřeme všechem tvaroh a na něj dáme znovu mokré plátky veky posypané skořicovým cukrem.
3
Následuje vrstva jablek s několika hřebíčky, znovu skořicový cukr a nakonec opět vrstva veky. Povrch polijeme dvěma rozšlehanými vejci a dáme péct dozlatova. Hotový pokrm ještě pocukrujeme a podáváme horký i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Lahůdková játra s mandlemi

Lahůdková játra s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SanulkaH | 10. 10. 2012 10:34

    Hledala jsem inspiraci na nějakou lepší zemlbábu. Sklidila jsem opravdový úspěch, nápad s vanilkovým pudinkem budu každopádně doporučovat dále. Je opravdu vynikající. Děkuji za recept.

  • Sylva P. | 16. 9. 2008 10:29

    Ten pudink se přidá nevařený? Dělám také s tvarohem ale bez pudinku a jablka nevařím.

  • Jana K. | 10. 2. 2008 12:35

    Dělam ji tak jednou do mesice, je pracnejsi, ale vysledek stoji za to:-) nejlepsi jablko-tvarohova zemlbabicka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hnědý rum Hřebíček Jablka Máslo Mléko Rozinky Skořice Tvaroh Vanilkový pudink Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Americká pizza

Americká pizza

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
15
Pomazánka z vařeného celeru
Pomazánka z vařeného…
14
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
14
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

  • Recepty.cz
  • Lahůdková zemlbabička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact