• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
Napište svůj komentář k receptu

Lahodné profiteroles

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahodné profiteroles
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g cukr
    • 20
      g škrob
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana + 50 ml
    • 100
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne bochánek a na dně hrnce se netvoří bílý povlak, těsto vložíme do mísy. Odpalované těsto necháme zčásti vychladnout, hnětacím šlehačem vmícháme postupně 2 vejce, těsto by se mělo pěkně lesknout. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem, troubu vyhřejeme na 200 °C, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme ve vzdálenosti 2-3 cm 25-30 hvězdiček. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vanilkový krém smícháme 2 žloutky se 40 g cukru, s 20 g škrobu a 50 ml mléka, svaříme 200 ml mléka s 1 balením vanilkového cukru, vmícháme vaječnou směs, necháme přejít varem a mícháme do vychladnutí, vmícháme 50 ml dotuha ušleháné smetany. Vanikovým krémem naplníme cukrářský sáček a krém nastříkáme do profiteroles.
3
Na čokoládovou omáčku ohřejeme 200 ml smetany, nadrobno do ní nalámeme čokoládu hořkou 100 g, necháme částečně vychladnout, profiteroles narovnáme na mísu a polijeme vlažnou nebo studenou čokoládovou omáčkou, okamžitě podáváme.
4
Toto jemné pečivo z odpalovaného těsta pochází z Francie, kde se podává jako dezert.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v lahodné směsi

Kuře v lahodné směsi

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné vafle

Lahodné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helča | 23. 1. 2015 15:15

    Recept je výborný, ale původ není z Francie, ale z Itálie ;-) ale frantici si ho stále přivlastňuji ... :-D

  • páLenka | 18. 2. 2014 14:12

    Výborný recept!!! Pekla jsem ho už několikrát a vždy se povedli:) Jednoduché a neskutečně chutné:)

  • badtrip | 16. 7. 2013 16:30

    Kvalitní recept. Včera poprvé a dnes jdu na ně znovu.

  • Miška | 19. 8. 2011 14:59

    Perfektní recept... profiterolky krásně naběhly a s čokoškou byly vynikající :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Mléko Škrob Smetana Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Apple crumble

Apple crumble

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

40
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
22
Císařský trhanec
Císařský trhanec
18
Klasická gulášová polévka
Klasická gulášová polévka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Hámův vtípek se zadky na Slavících: Ozval se už i Cibulka!

Hámův vtípek se zadky na Slavících: Ozval se už i Cibulka!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné vafle
Lahodné vafle
Lahodný čokoládový krém na dorty
Lahodný čokoládový krém na dorty
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact