• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
Napište svůj komentář k receptu

Lahodné profiteroles

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahodné profiteroles
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g cukr
    • 20
      g škrob
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana + 50 ml
    • 100
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne bochánek a na dně hrnce se netvoří bílý povlak, těsto vložíme do mísy. Odpalované těsto necháme zčásti vychladnout, hnětacím šlehačem vmícháme postupně 2 vejce, těsto by se mělo pěkně lesknout. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem, troubu vyhřejeme na 200 °C, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme ve vzdálenosti 2-3 cm 25-30 hvězdiček. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vanilkový krém smícháme 2 žloutky se 40 g cukru, s 20 g škrobu a 50 ml mléka, svaříme 200 ml mléka s 1 balením vanilkového cukru, vmícháme vaječnou směs, necháme přejít varem a mícháme do vychladnutí, vmícháme 50 ml dotuha ušleháné smetany. Vanikovým krémem naplníme cukrářský sáček a krém nastříkáme do profiteroles.
3
Na čokoládovou omáčku ohřejeme 200 ml smetany, nadrobno do ní nalámeme čokoládu hořkou 100 g, necháme částečně vychladnout, profiteroles narovnáme na mísu a polijeme vlažnou nebo studenou čokoládovou omáčkou, okamžitě podáváme.
4
Toto jemné pečivo z odpalovaného těsta pochází z Francie, kde se podává jako dezert.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v lahodné směsi

Kuře v lahodné směsi

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné vafle

Lahodné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helča | 23. 1. 2015 15:15

    Recept je výborný, ale původ není z Francie, ale z Itálie ;-) ale frantici si ho stále přivlastňuji ... :-D

  • páLenka | 18. 2. 2014 14:12

    Výborný recept!!! Pekla jsem ho už několikrát a vždy se povedli:) Jednoduché a neskutečně chutné:)

  • badtrip | 16. 7. 2013 16:30

    Kvalitní recept. Včera poprvé a dnes jdu na ně znovu.

  • Miška | 19. 8. 2011 14:59

    Perfektní recept... profiterolky krásně naběhly a s čokoškou byly vynikající :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Mléko Škrob Smetana Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Čebureky

Čebureky

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
17
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…
17
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 9. 10. 2025: Koho čeká romantický večer a kdo bude muset brzdit své emoce?

Denní horoskop na čtvrtek 9. 10. 2025: Koho čeká romantický večer a kdo bude muset brzdit své emoce?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné vafle
Lahodné vafle
Lahodný čokoládový krém na dorty
Lahodný čokoládový krém na dorty
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact