• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
Napište svůj komentář k receptu

Lahodné profiteroles

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahodné profiteroles
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g cukr
    • 20
      g škrob
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana + 50 ml
    • 100
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne bochánek a na dně hrnce se netvoří bílý povlak, těsto vložíme do mísy. Odpalované těsto necháme zčásti vychladnout, hnětacím šlehačem vmícháme postupně 2 vejce, těsto by se mělo pěkně lesknout. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem, troubu vyhřejeme na 200 °C, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme ve vzdálenosti 2-3 cm 25-30 hvězdiček. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vanilkový krém smícháme 2 žloutky se 40 g cukru, s 20 g škrobu a 50 ml mléka, svaříme 200 ml mléka s 1 balením vanilkového cukru, vmícháme vaječnou směs, necháme přejít varem a mícháme do vychladnutí, vmícháme 50 ml dotuha ušleháné smetany. Vanikovým krémem naplníme cukrářský sáček a krém nastříkáme do profiteroles.
3
Na čokoládovou omáčku ohřejeme 200 ml smetany, nadrobno do ní nalámeme čokoládu hořkou 100 g, necháme částečně vychladnout, profiteroles narovnáme na mísu a polijeme vlažnou nebo studenou čokoládovou omáčkou, okamžitě podáváme.
4
Toto jemné pečivo z odpalovaného těsta pochází z Francie, kde se podává jako dezert.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v lahodné směsi

Kuře v lahodné směsi

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné vafle

Lahodné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helča | 23. 1. 2015 15:15

    Recept je výborný, ale původ není z Francie, ale z Itálie ;-) ale frantici si ho stále přivlastňuji ... :-D

  • páLenka | 18. 2. 2014 14:12

    Výborný recept!!! Pekla jsem ho už několikrát a vždy se povedli:) Jednoduché a neskutečně chutné:)

  • badtrip | 16. 7. 2013 16:30

    Kvalitní recept. Včera poprvé a dnes jdu na ně znovu.

  • Miška | 19. 8. 2011 14:59

    Perfektní recept... profiterolky krásně naběhly a s čokoškou byly vynikající :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Mléko Škrob Smetana Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Hummus

Hummus

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
36
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
33
Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách
Barvená velikonoční…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné vafle
Lahodné vafle
Lahodný čokoládový krém na dorty
Lahodný čokoládový krém na dorty
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact