• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lahodná kuřecí stehna
Napište svůj komentář k receptu

Lahodná kuřecí stehna

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahodná kuřecí stehna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 8
      ks rajčata středně velká
    • 3
      ks zelená paprika 2-3
    • 3
      ks paprika - žlutá 2-3
    • 3
      ks hřebíček
    • vývar
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor
    • 3
      dl červené víno
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme polovinu cibule drobně krájené. Přidáme kousky kuřecích stehen zprudka po všech stranách opečeme. Po opečení pekáček stáhneme z ohně a kousky kuřecího masa vyjmeme.
2
Do pekáčku nasypeme zbylou drobně nakrájenou cibuli, rajčata na osminky, papriky na kostičky a orestujeme. Na vrstvu zeleniny poklademe kousky masa, podlijeme červeným vínem, přidáme zbývající koření a vložíme do trouby. Dle potřeby podléváme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě za občasného polévání asi 35-45 minut při 200-210 °C.
3
Maso vyjmeme a zeleninu se šťávou můžeme přepasírovat přes cedník, nebo rozmixovat. Není nutností. Podáváme z vařeným bramborem, nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lahodná pórková pomazanka

Lahodná pórková pomazanka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka Nepeřená | 13. 6. 2009 20:06

    No, my to měli dnes k obědu a nechutnalo nám to. Sníst se to dalo, ale už to dělat nebudu. A to máme rádi kuře i víno v jídle, zeleninu. Každý máme holt jiné chutě, ale zklamalo mě to.

  • Hanka Nepeřená | 13. 6. 2009 13:09

    No, právě jsme to s rodinkou dojedli, ale nic moc. Už to dělat nebudu, snědli jsme to, ale zbytek zeleninové šťávy vyhodíme, nechutnalo nám to.Holt máme každý jiné chutě :-)

  • Eva P. | 18. 1. 2007 12:31

    Moc dobré. Mnam ! Vynechala jsem ale hrebicek. A myslim, ze zitra 'odlezené' to bude jeste lepsi. :)

  • Jirka | 10. 9. 2006 09:04

    Nahradil jsem rajčata spoustou hub, vynechal hřebíček a dopřál stehýnkám více vína a s rýží to bylo opravdu vynikající!!!

  • Iva | 13. 4. 2005 12:22

    Výborné. Moc jsme si pochutnali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hřebíček Kmín Kuřecí maso Máslo Paprika - žlutá Pepř mletý Rajčata Sůl Vývar Zázvor Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Maková bábovka

Maková bábovka

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
28
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
25
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
21
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Lahodná kuřecí stehna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact