• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kýta v žampionové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kýta v žampionové omáčce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 74
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek nebo slanina, cca
    • 1
      lžíce olej
    • snítka tymiánu dle chuti
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 200
      g čerstvé žampiony cca
    • jíška nebo hladká mouka rozmíchaná v trošce vody
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na dosklovata osmaženou cibuli na jemně pokrájeném špeku s olejem. Po osmažení masa přidáme snítku tymiánu a nasekaný česnek, který krátce osmažíme a necháme rozvonět. Přisypeme na plátky nebo klínky pokrájené žampiony, které podhrneme pod plátky masa a necháme je cca 2 - 3 minuty osmažit a povadnout. Přilijeme vývar, tolik, aby byly plátky ponořené a dusíme do změknutí masa. Omáčku dochutíme solí a pepřem dle chuti, vyndáme větvičku z tymiánu, vývar dolijeme, je-li třeba dle požadovaného množství, zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a mouky a krátce provaříme.
2
Podáváme s rýží, noky, bramborem či knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vepřové Uzeniny & mleté maso
Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Jíška Olej Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl Uzený špek Vepřová kýta Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

45
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
13
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
10
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se…
10
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Kyselica se šunkou od kosti a vejcem
Kyselica se šunkou od kosti a vejcem
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou…
Kyšková buchta s třešněmi
Kyšková buchta s třešněmi
La caponata - varianta s cibulí
La caponata - varianta s cibulí
Labužnické kotlety s tvarůžky
Labužnické kotlety s tvarůžky
Labužnické párečky
Labužnické párečky
  • Recepty.cz
  • Kýta v žampionové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact