• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Kyselo (polévka)

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyselo (polévka)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 2
      plátek chleba starší - bez kůrky
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 80
      g máslo
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      hrst kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme droždí, chvíli necháme osmažit, rozklepneme vejce a necháme mírně ztuhnout. Pak směs rozmačkáme vidličkou a přidáme k téměř hotové polévce. Můžeme dochutit vegetou a sekanou petrželkou.
2
Nejlepší je kyselo druhý den porozležení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evča | 12. 3. 2013 10:58

    :-P to je nějaká chlebová polévka, kyselo se vaří jinak

  • Helena Stříbrná | 14. 1. 2008 16:07

    Základem kysela je chlebový kvásek, který dává tomuto pokrmu charakteristickou chuť. Droždí ho nemůže bohužel nahradit.

  • Jarka O. | 9. 1. 2008 15:31

    Výroba chlebového kvásku je moc pěkně popsaná v receptu Kvásek jako od pekaře. Výroba je ale zdlouhavá.

  • Katka | 9. 1. 2008 13:41

    chlebový kvásek se dá koupit v každé prodejně Coop discont nebo Jednotě v sušené podobe.Stačí ho doma jen smíchat s vodou a při pokojove teplotě nechat 18h kvasit. Pzn: Jsem z podkrkonoší :-)

  • Mirka P. | 9. 1. 2008 13:05

    Chlebový kvas se běžně prodává pouze u nás, v okolí Krkonoš. Od té doby, co studuji v Praze, se mi po kyselu pouze stýská...:-(

  • Jana P. | 9. 1. 2008 12:31

    Vyrobit ze žitné mouky. Ale jelikož je to zdlouhavé, zkusím tento recept.Jinak se dá i koupit v některých pekárnách a dá se i zmrazit (do polévky, na pečení nevím). A kyselo není jen krkonošské, znám i jihočeské a budou určitě i jiná.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 10:26

    Já vím,správně se dává do kysela chlebový kvásek.No ale kde ho vzít ?Zdravím

  • Tomáš Marný | 9. 1. 2008 09:35

    vypadá oen recep dobře- zkusím, ale to by vám na horách krkonošských dali -za název kyslo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Droždí Kořenová zelenina Máslo Sůl Sušené houby Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Mramorové maso

Mramorové maso

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
47
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
43
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact